Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Headsett-høydepunkter fra IFA

Støyredusering, helt trådløst og sports-ørepropper var trendene blant headsett-utviklerne.

Skrevet av / 05.09.18 - 14:27
Headsett-høydepunkter fra IFA
Audio Technica ATH-SR90BT (Foto: Lyd & Bilde)

Audio Technica viste fram nye trådløse hodetelefoner, hvor ATH-SR30BT (99 euro) har 70 timers batteritid, mens ATH-SR50BT (199 euro) har støyredusering. Det ble også vist en oppdatert versjon av den hyllede ATH-MSR7 med lettere design og bedre lyd. ATH-MSR7b kommer i høst til 249 euro. Det kommer også ekte trådløse ørepropper, ATH-CKR7TW (249 euro) og sportsmodellen ATH-SPORT7TW (199 euro). Begge kommer i høst.

Beyerdynamic Lagoon ANC (Foto: Beyerdynamic)

Beyerdynamic slipper tre nye in-ear ørepropper. Beat BYRD (25 euro) og Soul BYRD (79 euro) med ledning, samt de trådløse Blue BYRD (129 euro). De kommer sent i høst eller tidlig i vinter. Sistnevnte kommer i en støyreduserende versjon kalt Blue BYRD ANC for 249 euro. For den lange flyvningen kommer hodetelefonene LAGOON ANC (399 euro) med 24-26 timers batteritid. Flere av produktene kan kalibrere lyden til ørene dine.

Earin M-2 (Foto: Earin)

Svenske Earin var blant de første til å slippe helt trådløse ørepropper. Siden har vi ikke hørt mye fra dem. Men nå slipper de den redesignede Earin M-2. Det ser ut til at den vil korrigere våre synspunkter om den første modellen, med bedre ladning og smartere tilkobling mellom øreproppene. De har også fått mikrofon, samt innebygd Google Assistant.

UA Sport Wireless Pivot (Foto: JBL)

Harman viste fram de helt trådløse øreproppene JBL Free (129 euro) med utmerket batteritid, samt de mer sportslige JBL Endurance PEAK (149 euro i november). I sportsavdelingen finnes også UA Sport Wireless React (in-ear) og UA Sport Wireless Pivot (med ørekrok). Begge kommer sent i høst til 149 euro. AKG N700NC har adaptiv støyredusering og om de er i klasse med K495NC er det svært lovende. I tillegg kommer in-ear øreproppene AKG N200 og Y100, samt hodetelefonene AKG Y500. Lanseringsdato og pris er foreløpig ikke kjent.

Kygo E7/900 (Foto:Lyd & Bilde)

DJ-merkevaren Kygo utvider stadig produktutvalget sitt og viste nå også den bærbare høyttaleren Kygo B9/800 (199 euro) med Google Assistant. Blant hodetelefoner kommer også de helt trådløse sports-øreproppene Kygo E7/900 (149 euro) med et generøst utvalg av tilbehør. I tillegg kunne man også se de nye hodetelefonene Kygo A11/800 (299 euro) som har adaptiv støyredusering.

RHA CL2 Planar (Foto: RHA)

RHA viste fram noe utenom det vanlige. De nye CL2 Planar øreproppene kan nemlig brukes både med og uten ledning. I følge RHA er det første gang de har lykkes med å krympe «planar magnetic drivers» slik at de får plass i et par ørepropper, samt første gang de brukes trådløst på dette settet. Det vil gi bedre kontroll og mindre forvrengning. Prislappen blir på ca 9.000 kroner.

Sennheiser Momentum True Wireless (Foto: Lyd & Bilde)

Sennheiser tar sin ikoniske Momentum-serie til et nytt nivå med de helt nye trådløse Momentum True Wireless. De gir deg muligheten til å filtrere lyd slik du ønsker, og med batterietuiet får du opptil 12 timers lytting. De slippes i november til 299 euro. Sennheiser viste også det spennende Ambeo Smart headsettet som gjør det mulig å spille i 3D-stereolyd.

Sony WF-SP900 (Foto: Lyd & Bilde)

Sony viste selvfølgelig fram sine nye støyreduserende hodetelefoner WH-1000XM3 ( 3.699 kr) som imponerte med både lydkvalitet og evnen til trylle bort støy rundt deg. Men det var riktignok ingen stor nyhet for oss som var tidlig ute med en test av produktet. De helt trådløse sports-øreproppene WF-SP900 (2.800 kr) imponerte også ved å være så vanntette at man kan svømme med de. Musikken kommer da fra et innebygd minne.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Støyreduserende ørepropper fra OnePlus

Rimelige ørepropper fra Redmi

Ørepropper: Audio-Technica lover kremlyd

Hodetelefoner leser hjernen din

0
Scroll to Top