Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google Pixel til lomme, arm, ører og bord

Google Pixel-telefonen er bare begynnelsen. Pixel skal bli en stor familie av enheter i alle størrelser. Om du synes det ligner litt på Apple, er det neppe tilfeldig.

Skrevet av / 07.10.22 - 14:15
Google Pixel til lomme, arm, ører og bord

Vi befinner oss i New York-bydelen Williamsburg, ikke Cupertino, og Googles visepresident for produktutvikling er Brian Rakowski, ikke Tim Cook, men allikevel hadde torsdagens Google-lanseringsevent en sterk smak av epler.

Det ser i hvert fall ut til at Google har lært av Apple – og forsåvidt også Samsung – når det gjelder å binde produktene sine sammen i et felles «økosystem.»

Hele Pixel-familien. Google understreker at de har det største økosystemet av enheter.

Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro, som nå endelig kan kjøpes i Norge, er altså bare begynnelsen. Ifølge Google skal vi ha Pixel i lomma, Pixel på armen og Pixel i ørene. Og når vi legger oss etter en lang pixelert dag, blir det med Pixel på nattbordet.

I sin timelange presentasjon brukte Brian Rakowski mye av tiden på smartklokken Pixel Watch, som er Googles første egne klokke (Google eier også Fitbit, som lager treningsarmbånd). Den runde klokken har en kantløs skjerm, som får det til å se ut som hele klokken er av glass. Og den integrerer seg naturligvis med alle Android-enheter. Men best og mest sømløst med Pixel-telefonen og de andre Pixel-produktene. Det samme gjelder øreproppene Pixel Buds, som også ble lansert i går. Ifølge Google er det ikke bare enda et par helt trådløse hodetelefoner. Men «en del av Pixel-opplevelsen.»

I likhet med Apples AirPods kommer Pixel Buds i en normalutgave (til 1.199 kroner) og en Pro-utgave (til 2.399 kroner). Pro-utgaven har ANC og såkalt Silent Seal, som angivelig tilpasser seg øret for en perfekt lydisolasjon.

Det var rom for et lite stikk til Apple, som nå kan registrere bilulykker – tre år etter Google.

I motsetning til Pixel 7-telefonene og Pixel Buds kommer Pixel Watch dessverre ikke til salg i Norden i første omgang. Googles danske pressesjef Jesper Vangkilde kunne dessverre ikke gi oss en dato, og heller ikke et årstall på lanseringen:

«Google ser an mottakelsen og interessen. Men vi regner med at det ikke vil ta seks år, slik det gjorde med Pixel-telefonene!»

Og det er mer i vente. For når Apple og Samsung kan ha et nettbrett, skal Google så klart ha et de også. Nettbrettet heter Pixel Tab og er en åtte tommers Android 13-enhet. Og Google lover at det blir den beste og mest komplette Android-nettbrettopplevelsen noensinne. Hva det betyr i praksis, blir vi nødt til å vente på å finne ut. For Pixel Tab lanseres først til våren. Og når det eventuelt lander i skandinaviske butikker, er et spørsmål som Google Danmark ikke vet svaret på ennå.

Når den plasseres i sin holder, som også er lader og høyttaler, ligner Pixel Tab en Nest Hub – bare med et ordentlig Android-operativsystem. Smart!

Vi kan allerede se at Google har tenkt utenfor boksen når de designet Pixel Tab. Som Brian Rakowski sa under presentasjonen, er de fleste nettbrett stasjonært i hjemmet, og sjeldent ute av huset. Som skapt for hjemmebruk, leveres Pixel Tab med en holder med innebygd høyttaler og oppladning. Når nettbrettet stasjoneres i en behagelig, skrå lesestilling er den prikk lik Google Nest Hub! Bare med et ordentlig operativsystem, slik at den kan brukes til mer enn kun Nest-skjerm.

P_20221006_184007 P_20221006_184031
<
>
Pixel 7 og (her) Pixel 7 Pro var stjernene på showet, men det kommer snart Pixels i alle størrelser. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Ikke alle gårsdagens lanseringer var nyheter. I tillegg til premiumtelefonene Pixel 7 og Pixel 7 Pro hadde Google valgt å ta med den eldre Pixel 6a-telefonen, som ble lansert på andre markeder tidligere på året.

Med en pris på 4.990 kroner er Pixel 6a den mest budsjettvennlige av de tre telefonene, og den drives av første generasjon av Googles Tensor-chip. Telefonen har en 6,1″ skjerm, 6 GB minne og 128 GB lagringsplass.

Vi kommer tilbake med en test av Google Pixel 7 Pro i løpet av de neste dagene.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top