Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

FiiO Q15: En særdeles heftig bærbar DAC-forsterker

Superoppløsning med to AKM-DAC-er og masse kraft til hodetelefonene. FiiO Q15 skal være lik god til PC og Mac, som mobil.

Skrevet av / 21.11.23 - 11:23
FiiO Q15: En særdeles heftig bærbar DAC-forsterker

FiiO Q15 er en bærbar hodetelefonforsterker, med innebygd DAC. Med doble AKM DAC-chiper skal den sende støygulvet ned til de dypeste avgrunner, og av digitale lydformater støttes inntil 32-bit / 768 kHz PCM og dessuten DSD512. Et format for de få, men som spesielt innvidde likevel vil sette stor pris på. Vi vil argumentere at det mer utbredte MQA – som også støttes – er mer relevant enn DSD, selv om formatet har høstet kontroverser for å ikke være ekte tapsfri høyoppløst lyd.

FiiO Q15 3
Foto: FiiO

Fargeskjerm

En fullfarge IPS-skjerm gir oversikt over inngangsvalg, lydformat, batteristatus og lydoppløsning, og med både USB-C og koaksial digitalinngang kan den brukes med omtrent hvilken digital kilde som helst. Det være seg mobil, laptop, eller til og med stasjonære musikkstreamere og CD-spillere.

Les også Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!

Bluetooth

I tillegg har DAC-en innebygd Bluetooth-mottaker, og kan strømme musikk trådløst direkte fra mobilen. Med både aptX HD og LDAC kodeker innebygd loves vi at lydkvaliteten blir vel ivaretatt.

Når FiiO Q15 dekoder digital lyden fra mobiltelefonen, bruker den strøm fra sitt eget batteri, slik at det ikke går utover batteritiden på mobilen. DAC-en støtter alle mobiltelefoner med USB-C-tilkobling, inkludert Android og iPhone 15. Eldre iPhone-modeller krever en spesiell overgang til USB, for eksempel Apples egen kameraadapter.

FiiO Q15 7
Foto: FiiO

Balansert

I tillegg til vanlig ubalansert hodetelefonutgang har FiiO Q15 en balansert 4,4 mm utgang. Med denne skal forsterkeren klare å avgi inntil 1610 mW med effekt i 32 ohm, som er en ganske standard hodetelefonimpedans. 340 mW i 300 ohm er fortsatt meget respektabelt. Hvorfor effekten i 16 ohm er oppgitt til å være en god del lavere (635 mW) enn ved 32 ohm, når den burde vært høyere, står det ingenting om.

I ubalansert last har den inntil 625 mW i 32 ohm, og marginalt høyere 750 mW i 16 ohm. Den er oppgitt til 85 mW i 300 ohm.

Hva alt dette betyr i praksis, er noe vi vil finne ut av i en test i nær fremtid.

FiiO Q15 1
Foto: FiiO

FiiO Q15: Pris og tilgjengelighet

Den bærbare DAC-forsterkeren FiiO Q15 kommer i handelen rundt månedskiftet desember / januar, og prisen blir 6990 kroner.

Mer info: fiio.com

FiiO Q15 8 FiiO Q15 4 FiiO Q15 6 FiiO Q15 5 FiiO Q15 2
<
>
Foto: FiiO
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Black Week: Gjør et hodetelefon-kupp

FiiO vil gi hodetelefonene gullyd

Olivia Rodrigo-versjon av Sonys glimrende ørepropper

Kampen om verdens beste hodetelefoner

Luksus-ørepropper til halve prisen

Her er Årets julegave 2023

High end-planar til hverdagspris?

Ørepropper med Skilpaddepower

Disse hodetelefonene sikler vi etter!

- Dobbelt så god talekvalitet

B&O Atelier Edition i høstfarger

Sennheiser erklærer ANC-priskrig

0
Scroll to Top