Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Dyson lanserer hodetelefoner med innebygd luftrensning

Dyson Zone er Dysons første bærbare luftrenser, som både renser luften for eksosgasser og partikler, samtidig som den stenger ute uønsket støy og leverer ren hi-fi-lyd.

Skrevet av / 31.03.22 - 11:45
Dyson lanserer hodetelefoner med innebygd luftrensning

Dyson har nettopp offentliggjort Dyson Zone, som er selskapets første bærbare teknologiprodukt.

Ifølge produsenten er Dyson Zone et nytt produkt som er en kombinasjon av både hi-fi-lyd, aktiv støydemping, i tillegg til personlig luftrensning. Dyson Zone bygger nemlig videre på Dysyons forskningsarbeid over flere år, hvor de har jobbet med et velkjent problem for de aller fleste av oss, nemlig støy i bymiljøet og forurenset luft, det skriver produsenten i pressemeldingen om produktet.

Les også Allergikeres drøm Vanlig bordvifter får ha oss unnskyldt, vi vil mye heller ha en Dyson, selv om det er dyrt.

Luftforurensning er et globalt problem, og det påvirker oss overalt. I hjemmet, på skolen og på jobb, og når vi beveger oss rundt – uansett om det er til fots, på sykkel eller med privat eller offentlig transport. Dyson Zone renser luften vi puster inn når vi er i bevegelse. Og i motsetning til ansiktsmasker leverer Dyson Zone en bris av friskt luft uten å røre ansiktet. Det skjer ved hjelp av høytytende filtre og to mini-pumper. Etter seks års utvikling er vi derfor nå klare til å forsyne våre kunder med ren luft og lyd overalt,” det forteller Jake Dyson, som er Chief Engineer i Dyson.

Dyson Zone
Viseret tar høyde for brukerens ansiktsform, og underveis i utviklingen har Dyson tatt i bruk en vitenskapelig “mannekeng-dukke”, som simulerer menneskelig pusting med mekaniske lunger og sensorutstyr, som imiterer et menneske som trekker pusten. (Foto: Dyson)

Seks år og 500 prototyper

Dyson Zones luftrensende hodetelefoner bygger på Dysons 30 år lange erfaringer med luftstrømmer, filtrering og motorteknologi på tvers av både inne- og uteluft. De små kompressorene i hver side av hodetelefonene suger inn luft gjennom et tolags filter og sender de to strømmene av renset luft ut gjennom et lite viser, som ikke er i kontakt med ansiktet, men dirigerer luften ut til brukerens nese og munn.

Dyson Zone
(Foto: Dyson)

Dyson forteller, at fordi luftstrømmen stort sett ikke påvirkes av vind utenfra, kan Dyson Zome levere “særdeles god hifi-lyd, som er fri for høylitte bylyder og utstyrt med avansert aktiv støydemping (ANC) og lav forvrengning.”

I utviklingen av produktet har det vært over 500 prototyper og et bredt spekter av forskjellige løsninger på problemet med både lyd- og luftforurensning.

Underveis i utviklingen har Dyson f.eks. tatt i bruk en vitenskapelig “mannekeng-dukke”, som simulerer menneskelig pusting med mekaniske lunger og sensorutstyr, som imiterer et menneske som trekker pusten. Det har gjort det mulig for Dyson å analysere forurensningen i nesen og svelget og dermed velge en filterteknologi som forhindrer både røyk og partikler fra å nå ned i lungene til brukeren.

Les også Unik intelligent lampe til unike brukere Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.

Vitenskapelig lyd og støyreduksjon

Dyson lover også at de har 100 prosent kontroll på hi-fi-lyden. Selskapet har satt sammen et team av ingeniører og spesialister på lyd, og har dermed skapt et rent og presist lydbilde kombinert med hodetelefonenes aktive støyreduksjon. Til tross for den lille formfaktoren har Dyson utviklet et høytytende neodymium-basert elektroakustisk system til hvert øre av hodetelefonene, og resultatet er angivelig en svært nøyaktig gjengivelse av lyd og musikk. Det gleder vi oss virkelig til å prøve ut når vi kommer tilbake med en test.

Dyson Zone
Alle menneskers hoder er unikt utformet, og derfor har Dyson gjennomført omfattende forskning i hodeformer og geometri, slik at det endelige produktet har den optimale passformen, med hensyn til visir, bøyle og ørekoppens form. (Foto: Dyson)

Selve støyreduksjonen er også utviklet av Dyson selv. Den avanserte passive dempingen og den aktive støyreduksjonen begrenser støy fra omgivelsene og trafikken, og de støpte putene rundt hver øre former seg rundt øret for ytterligere støyreduksjon og komfort.

Pris og tilgjengelighet

Dyson har i skrivende stund ikke kommet med informasjon om når Dyson Zone blir tilgjengelig, og heller ikke nøyaktig hvor mye det svært spesielle produktet kommer til å koste.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Scroll to Top