TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Hør mer av omgivelsene med disse øreproppene

Mange er veldig opptatt av lyddemping i sine ørepropper. Men noen ganger er det smart å slippe omgivelsene inn. Creative Sensemore Air går lenger enn de fleste.

forfatter
Publisert 10.11.22 - 12:05

De helt trådløse øreproppene Creative Sensemore Air kan forsterke lyden fra omgivelsene med fem ganger (ca 7 dB) mer enn vanlig omgivelsesmodus på ørepropper. Det betyr at du hører mye mer av omgivelsene rundt deg, som er kjekt om du er på fisketur, i skogen, eller andre steder hvor du rett og slett ikke vil stenge verden ute. Du kan også ha en samtale med noen du møter på gaten, uten å måtte ta ut øreproppene.

Vi fikk en aha-opplevelse av denne funksjonaliteten, da vi testet Sony Linkbuds S, som til 2000 kroner gir mer av omgivelsene enn noen andre i klassen. Nå skal Creative altså gjøre det samme med Sensemore Air, til halve prisen.

Creative Sensemore Air in the box
Foto: Creative

For folk med nedsatt hørsel?

Creative nevner også at proppene som en bonus kan hjelpe folk med nedsatt hørsel, om du setter effekten på full styrke. Men ISO-sertifisert som høreapparat er de ikke, så man skal være forsiktig med å fremme en slik påstand. Hører du dårlig, gå til en spesialist og få et tilpasset høreapparat, er vår anbefaling.

Proppene har også vanlig omgivelsesmodus, når du vil høre musikk men samtidig være obs på omgivelsene. Om du for eksempel går eller jogger i en travel gate.

Har også støykansellering

Skulle du likevel ønske å stenge verden ute, har Sensemore Air faktisk også støykansellering.

Hvor effektiv støykanselleringen er sies det ingenting om, men du skal kunne justere styrken på alle de tre modusene i Creative-appen på mobilen.

Creative Sensemore Air lifestyle 5
Foto: Creative

Fire mikrofoner

Øreproppene er utstyrt med fire mikrofoner: To for filtrering av bakgrunnsstøy i ANC-modus, og to for stemmeregistrering under telefonsamtaler.

Kommer med berøringsstyrte knapper som kan tilordnes forskjellige funksjoner via Creative-appen.

Creative Sensemore Air 4
Foto: Creative

Lang batteritid

Ladeetuiet er mindre enn for resten av Creatives trådløse ørepropper, og Sensemore Air er derfor den mest lommevennlige modellen av dem. Likevel skal ikke batteritid være noe problem.

Creative hevder nemlig 10 timer fra øreproppene på én lading, med 25 ekstra timer fra ladeetuiet. I tillegg får du to timers bruk fra 10 minutters hurtiglading, og etuiet kan lades trådløst med Qi.

Creative Sensemore Air lifestyle 4
Foto: Creative

Lover god lyd

Musikken gjengis av 6 mm drivere med membran a biocellulose. Dette er kunstig fremstilt, og langt finere fiber enn i papir. Ved å legge flere syltynne ark av bare noen få nanometer oppå hverandre, oppnås mye bedre stivhet enn med papirmembraner.

Vi loves god lyd, med detaljerte overtoner og en balansert mellomtone, og dessuten en «buldrende bass». Du kan stille EQ i Creative-appen, om du ønsker å fintilpasse lyden. Med tidligere Creative-propper vi har testet fungerer dette derimot bare når du bruker appen til avspilling. Med én gang du er i en tredjeparts musikkapp som Spotify, Tidal, Apple Music eller andre, mister du EQ-innstillingene. La oss håpe Creative har gjort noe med dette denne gangen.

Øreproppene er IPX5-sertifiserte, som betyr at de er regn- og svettesikre og kan derfor brukes til trening, både inne og ute.

Creative Sensemore Air 2
Foto: Creative

SXFI Ready

Creative har sertifisert øreproppene som «SXFI READY», som skal «gi en forsmak» på Creatives holografiske lyd. Dette betyr at du kun vil oppleve Super X-Fi Spatial Holography fra musikk spilt av fra appen, og ikke fra tredjepartsapper som YouTube, Spotify osv.

Creative Sensemore Air lifestyle 3Creative Sensemore Air lifestyle 3
Foto: Creative

Pris og tilgjengelighet

Creative Sensemore Air er tilgjengelig nå gjennom Creatives nettbutikk, til 100 euro. En drøy tusenlapp, med andre ord. Vi har med tidligere Creative-produkter fått vite at dette er inkludert eventuelle avgifter, og frakt er også gratis.

Mer info: creative.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekte hi-fi-lyd Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!
I en støyende hverdag trenger du disse! Hodetelefoner til jul blir aldri feil! Her er våre favoritter blant støykansellerende klokker og propper.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Følg Lyd & Bilde