Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Creative Aurvana Ace: Helt spesielle ørepropper

Med såkalte MEMS-baserte drivere lover Creative Aurvana Ace og Ace 2 flere detaljer i musikken, mens lommeboken også blir fornøyd.

Skrevet av / 26.11.23 - 08:00
Creative Aurvana Ace: Helt spesielle ørepropper

Creative Aurvana Ace og Ace 2 er to par true wireless-ørepropper, med helt ny driverteknologi. Her sitter nemlig spesielle, faststoffbaserte MEMS-drivere i silisium. Dette er bittesmå, veldig tynne – og superlette – drivere, som trenger mye høyere spenning (men nesten ikke strøm) enn tradisjonelle, dynamiske drivere. Og som derfor trenger en helt spesiell forsterker til å drives.

Fordelen skal være en mer detaljert og forvrengningsfri musikkgjengivelse.

I dag har MEMS-teknologien kommet dithen at den kan brukes i det høyfrekvente registeret. For å gjengi bass bruker Creative i tillegg en mer ordinær dynamisk 10 mm driver i hvert øre. Slik at den totale frekvensgjengivelsen er 5 til 40 000 Hz.

Creative_Aurvana_Ace_Lifestyle
Aurvana Ace. Foto: Creative

Funksjoner

Creative Aurvana Ace og Ace 2 har både LE Audio og LC3 Bluetooth-kodek, som skal gi bedre lyd enn den eldre SBC-kodeken. aptX-kodeken har de også husket på, og Ace 2 har i tillegg aptX Lossless, som gir ekte tapsfri CD-kvalitet. iPhone-brukere må nøye seg med AAC, men det er Apples skyld.

Aktiv støykansellering er også på plass, og dessuten omgivelseslyd (ambient mode). Totalt seks innebygde mikroner med Qualcomm cVc-støydempingsteknologi skal dessuten gi klar stemmegjengivelse ved samtaler, også i støyete omgivelser. IPX5-sertifiseringen gjør dem dessuten vær- og svettesikre for aktive brukere.

xMEMS Cypress Alta Earbud (600 x 450 px) - xMEMS Cypress Earbud
Slik ser en MEMS-driver ut. Illustrasjon: xMEMS

Batteritid

Den totale batteritiden inkludert ladeetuiet er oppgitt til 24 timer, mens proppene alene har 6 timers spilletid før de må lades.

Creative_Aurvana_Ace 2_Lifestyle
Aurvana Ace 2. Foto: Creative

Creative Aurvana Ace og Ace 2: Pris og tilgjengelighet

Creative Aurvana Ace koster 150 euro, mens den mer avanserte Aurvana Ace 2 koster 180 euro, og da er frakt inkludert. Begge kan forhåndsbestilles i nettbutikken nå, og produktene sendes ut den 12. desember.

Les også Den kraftigste bærbare i verden? iFi flørter med det diabolske, med en bærbar kraftpakke på over 5 watt. iDSD Diablo 2 støtter superoppløste lydfiler, og har dessuten tapsfri Bluetooth-lyd.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top