Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Dyre ørepropper spesielt for A&K musikkspillere

Campfire Audio AK Solaris X er basert på Solaris 2020, men designet og tunet til Astell & Kern musikkspillere.

Skrevet av / 28.06.21 - 10:43
Dyre ørepropper spesielt for A&K musikkspillere

Astell & Kern er først og fremst kjent for sine kompromissløse musikkspillere i lommeformat. Med utsøkt kvalitet, og en pris som matcher. Campfire Audio er derimot en amerikansk produsent av high-end ørepropper.

De to selskapene har nå funnet sammen, i å lage et par ørepropper spesielt myntet på A&K sine musikkspillere. Resultatet er AK Solaris X, som er basert på Solaris 2020 – men hvor utseendet og (desto viktigere) tuningen av lyden er spesialtilpasset Astell & Kern sine musikkspillere.

Les også Sony IER-Z1R Hold på hatten! De dyreste øreproppene vi har testet gjengir musikken med detaljer på mikroskopnivå.

AK Solaris X – håndlaget i USA

Som andre Campfire-produkter er AK Solaris X håndlaget i USA, og AK Solaris X er i følge selskapet selv, «kulminasjonen av deres akustikkteknologi og -utvikling».

Triple drivere

I hvert hus sitter tre høyttalerelementer (drivere). Til mellomtone- og diskantområdet brukes såkalte balanserte armaturer. I forhold til dynamiske drivere har de fordelen av å være lettere, og reagere raskere på transienter. Viktig i de høye tonene, hvor svingningene skjer så raskt.

Ulempen med et balansert armatur er at det ikke er like egnet til å flytte mye energi i bassområdet. Derfor har valget her falt på en dynamisk driver med en relativt stor 10 mm membran.

Driversystemet er spesielt utviklet for AK Solaris X og er litt mindre enn referansemodellen Solaris 2020.

Campfire Audio Astell & Kern AK Solaris X
Campfire Audio Astell & Kern AK Solaris X har kabel i rent sølv. Foto: Campfire Audio og Astell & Kern

Balansert kabel i sølv

Kabelen er i rent sølv, med 2,5 mm balansert plugg i enden. En 3,5 mm overgang følger med i esken, slik at øreproppene også kan brukes med andre spillere og mobiltelefoner. Termineringene i husene er av typen MMCX, disse er i kobber men iblandet beryllium for å gjøre dem mer slitesterke enn de typiske messingtermineringene.

Etuiet er på sin side i håndlaget kork, laget av et lite firma i Portugal, som blant annet ansetter mennesker med fysiske utfordringer.

astell-kern- Ultima sp1000M
Campfire Audio Astell & Kern AK Solaris X er laget spesielt for A&K sine high-end musikkspillere. Som denne, Ultima SP1000M. Foto: Astell & Kern

Pris og tilgjengelighet

Campfire Audio Astell & Kern AK Solaris X, som vel er øreproppenes fulle navn, er priset til 1799 euro, så rundt 20.000 kroner er vel naturlig å gjette seg til ferdig importert til Norge.

Vi er litt usikre på distribusjonen i Skandinavia, men i Storbritannia selges de kun i fysiske butikker hos Harrods og Selfridges. Kommer i midten av juli.

Mer info:

astellnkern.com

campfireaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Scroll to Top