TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Bose prøver seg på nytt med Sleepbuds II

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

forfatter
Publisert 25.09.20 - 09:54

For nøyaktig to år siden lanserte Bose øreproppene Sleepbuds. De spilte ikke musikk, men i stedet naturlyder og ulike støylyder, for å maskere over plagsomme ulyder fra omgivelsene. En snorkende partner, for eksempel. Dette var støymaskerende, og ikke støydempende ørepropper. De hadde nemlig ingen innebygd støykansellering.

Jeg fikk prøve dem, og selv om de ikke var noe for meg personlig (silikon som tetter ørene gjør at man hører sine egne puste- og og svelge lyder fra inne i hodet), så kan jeg definitivt se for meg hvorfor enkelte falt for dem. De var i hvert fall forsvinnende små, og man merket knapt at man hadde dem i ørene. Bortsett fra at de altså tettet.

Grunnen til at de så ble trukket fra markedet året etter, hadde ingenting med dårlig salg eller liten tiltro til konseptet å gjøre. Det var de innebygde batteriene som holdt for dårlig kvalitet, slik at noen produkter aldri ble fulladet, eller plutselig slo seg av. Eller begge deler.

Bose Sleepbuds II
Kortere batteritid enn tidligere, men så satser vi også på at Sleepbuds II faktisk har holdbare batterier. I motsetning til forgjengeren. Foto: Bose

Nye Sleepbuds II

Vel, nå har man tydeligvis funnet ut av problemet, siden Bose nå lanserer Sleepbuds II. Enda bedre støymaskering hevdes, og proppene har dessuten en ny akustisk og elektronisk design. Det nye huset veier enda mindre, og øreputene er visst enda mykere.

Det følger nå med 35 ulike lydspor, slik at du har enda flere valgmuligheter i søken etter lyden som gir deg den beste søvnen.

Det nye batteriet holder i 10 timer, ned fra forgjengerens 16 timer. Kanskje nødvendig for å hindre degradering fra et såpass lite batteri?

Bose Sleepbuds II
Foto: Bose

Tilgjengelighet og pris

Bose Sleepbuds II slippes den 13. oktober. Prisen er ikke snau denne gangen heller, 2.899 kroner. For et par ørepropper som ikke spiller musikk eller kan brukes til samtaler. Men så var det dette med å sette en prislapp på kvalitetssøvn, da…

Mer info: bose.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde