Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

QuietComfort Earbuds II tilpasses ørene

Bose QuietComfort Earbuds II ble lekket i slutten av august. Nå er øreproppene offisielle, og de har fått noen nye funksjoner.

Skrevet av / 09.09.22 - 10:24
QuietComfort Earbuds II tilpasses ørene

Bose pensjonerer QuietComfort Earbuds, og arvtakeren – som har fått Bluetooth 5.3 og dessuten er over 30 prosent mindre enn før – kan noen nye triks.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 2
QuietComfort Earbuds II. Foto: Bose

Personlig lydkalibrering

Blant annet kan QuietComfort Earbuds II kalibrere seg til brukerens ører, med funksjonen CustomTune. Ved å kalibrere seg til hvert øres unike form, bør du samtidig oppleve et mer sammenhengende stereoperspektiv enn tidligere.

Det gjøres ved å spille en spesiell tone, hvorpå en mikrofon inne i øreproppen måler øregangens akustiske respons. Dette kjenner vi blant annet fra NuraTrue, og også Devialet Gemini gjør det samme, men sistnevnte gjør det på direkten mens man spiller musikken sin.

Bose QuietComfort Earbuds II black white
Kommer i sort eller hvit. Foto: Bose

Forbedret omgivelseslyd

Den personlige lydtilpasningen forbedrer samtidig Aware Mode, som er hva Bose kaller omgivelseslyd. Altså, at man slipper lyder utenfra og inn, takket være mikrofonene, i stedet for å kansellere dem.

Les også Bose QuietComfort Earbuds II: Utseende og pris er lekket Det begynner å bli naivt å tro man klarer å holde noe hemmelig. Nå vet vi både hva de helt trådløse proppene Bose QuietComfort Earbuds II vil koste, og hvordan de ser ut.

En tilleggsfunksjon kalt ActiveSense overvåker hele tiden lydene utenfra, og blir de for høye, slår støykanselleringen inn så lenge det er nødvendig. Totalt fire mikrofoner – samme som forgjengeren – sammen med trykksensorer og en avansert prosessor, jobber sammen for å reagere raskest mulig. Ikke ulikt funksjonaliteten til moderne, aktivt hørselsvern.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 7
Foto: Bose

Bedre passform

QC Earbuds II lover bedre passform siden sist, med både forseglende silkonøreputer og stabilitetsvinger som tilpasses og fester seg til øregangen. Både putene og vingene kan skiftes ut, og det inkluderer tre størrelser av hver. Appen gjelper deg til å få riktig passform. Også forgjengeren hadde alt dette, men passformen skal altså være enda bedre her.

Ikke minst på grunn av at størrelsen er redusert med over 30 prosent. En nødvendighet, mener vi, for forgjengerne var virkelig enorme! Det samme med ladeetuiet, som også er krympet for å gli bedre ned i bukselommen.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 3
Foto: Bose

Talekvalitet

Vi var mildt sagt ikke begeistret for talekvaliteten på forgjengeren, som hele tiden truet med feedback, og DSP-en lagde en masse digitale artefakter. Dette håper vi virkelig er fikset i QC Earbuds II, Bose lover i hvert fall bedre kvalitet her, og dessuten en bedre støyfjerningsalgoritme. Vi kan bare håpe, for forgjengeren var tett på ubrukelig til mobilsamtaler.

Samme batteritid i proppene

Selve øreproppene har den samme batteritiden på seks timer. Men der hvor det forrige etuiet ga to ekstra ladinger, får du tre ladinger med det nye. Totalt 24 timer, altså, mot forgjengerens 18. 20 minutters lading gir dessuten to timers avspilling, om du har en USB-C hurtiglader tilgjengelig.

Bose QuietComfort Earbuds II in the box
Foto: Bose

Pris og tilgjengelighet

Bose QuietComfort Earbuds II kan forhåndsbestilles nå, med levering fra 26. september. Prisen er 2999 kroner.

bose.no

Bose QuietComcort Earbuds II app
Foto: Bose

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Scroll to Top