Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

B&Os tredje forsøk på true wireless

Beoplay E8 3rd Generation er mindre enn forgjengerne. Likevel har de mer kraft og bedre batteritid.

Skrevet av / 15.01.20 - 10:57
B&Os tredje forsøk på true wireless

Vi hadde ikke før rukket å teste 2. generasjon av de helt trådløse øreproppene Beoplay E8, før det nå altså er en helt ny på trappene. Dens fulle navn er Beoplay E8 3rd Generation, men blir stort sett bare kalt Beoplay E8 i pressemeldingen.

Bang & Olufsen har benyttet 3D-modellering og testing på ekte mennesker, i forsøk på å tilpasse E8 til flere ulike øreformer og -størrelser. Hver hodetelefon har blitt krympet 17 prosent, og veier nå bare 5,8 gram hver. Dette gjør at Beoplay E8 nå kan passe i enda mindre ører, og vi blir lovet økt komfort med en mer naturlig passform.

Bang & Olufsen Beoplay E8 3.0 støtter trådløs Qi-lading. Foto: B&O

 

Bedre lyd

Hver ørepropp har fått en ny bassrefleksport som gir bedre luftgjennomstrømning, som lar elementene bevege seg mer fritt og skape en mer presis og naturtro bassgjengivelse. Med Beoplay App kan du justere lyden som du ønsker fra mobilen.

Spilletiden hevdes nå å være opptil 35 timer inkludert ladeetuiet, med sju timer i selve proppene. Etuiet lades i løpet av bare to timer.

Why so serious…? (Foto: B&O)

Bedre tale

Antall innebygde mikrofoner hos Beoplay E8 er doblet, fra to til fire, for å ved hjelp av fase kunne kansellere det meste av lyd som ikke kommer direkte fra munnen. Bedre talekvalitet, med mindre støy fra omgivelsene er resultatet.

Det økte antallet mikrofoner skal også forbedre Transparency Mode, som gjør at du kan høre omgivelsene rundt deg, gjennom mikrofonene, med en enkel berøring på huset. Derimot finnes ikke aktiv støydemping.

aptX

Vi savnet aptX i forgjengeren, som dessuten led av en i overkant stor lydforsinkelse – noe som gikk utover spill- og videoopplevelsen på mobile enheter. Vel, alle gode ting er tre, for nå er endelig aptX-kodeken tilstede. Det gir bedre lyd på Android-enheter, så får vi også håpe forsinkelsen er lavere denne gangen. Også for iPhone, som bruker AAC. Men, som vi vet, er det fullt mulig å gjøre AAC med lav forsinkelse. Det har Apple selv bevist med både AirPods Pro og Beats Powerbeats Pro. Også Sony WH-1000XM3 (over-ear) har overraskende lav forsinkelse over AAC.

*Oppdatering 15.01.20*
I første utkast av denne nyheten kom vi til å skrive at Beoplay E8 3rd Generation har aptX LL. Dette stemmer dessverre ikke. Vi kommer tilbake med mer om forsinkelse når vi får testet øreproppene.

Pris og tilgjengelighet

Beoplay E8 3rd Generation vil koste 3.500 kroner, kommer i bæreetui trukket av lær, og støtter trådløs Qi-lading. De slippes i butikk den 14. februar og kommer kun i svart farge.

bang-olufsen.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Støyreduserende ørepropper fra OnePlus

Rimelige ørepropper fra Redmi

Ørepropper: Audio-Technica lover kremlyd

Hodetelefoner leser hjernen din

0
Scroll to Top