Nyhet

AZ40M2: Oppfølger til testvinner fra Technics

Technics har oppgradert vår budsjettfavoritt. EAH-AZ40M2 har først og fremst fått nye funksjoner og bedre støykansellering.

Skrevet av / 20.06.23 - 10:59
AZ40M2: Oppfølger til testvinner fra Technics

Technics EAH-AZ40M2 har den samme 6 mm driveren som sin forgjenger, og det vil ikke forundre oss om den akustiske lydkvaliteten er så å si identisk. Og det er ikke noe galt i det, de vant nemlig vår gruppetest i sin prisklasse.

Technics EAH-AZ40M2 lifestyle3
Foto: Technics

Likevel er det et godt steg opp på lydkodek-siden. Technics har nemlig valgt å inkludere Sonys LDAC-kodek i AZ40M2, hvor forgjengeren brukte AAC og SBC. LDAC er nesten tapsfri lyd i CD-kvalitet, og støtter også opp til 24-bit / 96 kHz, da med degradert musikksignal i forhold til originalen. Android-baserte mobiler støtter denne kodeken, derimot vil iPhone-brukere måtte nøye seg med AAC (256 kbit/s).

Les også De beste budsjettproppene Technics EAH-AZ40 gjør så mye riktig, at man kan lure på hvorfor man skal bruke mer penger.

Støyprosesseringen

Annet nytt er ny og bedre støykansellering, med et digitalt filter og en såkalt feedforward mikrofon, som skal jobbe bedre sammen i å kansellere støy. Øreputer i fire ulike størrelser følger med, for bedre akustisk tilpasning til det enkelte øret.

Motsatt av støykansellering har man omgivelseslyd, og det finnes to moduser: «Natural ambient» og «Attention». Den første fanger alle omgivelseslyder og sender dem inn i ørene, mens «Attention» i stedet fokuserer på tale.

Technics EAH-AZ40M2 lifestyle
Foto: Technics

3 enheter samtidig

Forgjengeren hadde multipunktstilkobling med mulighet for å koble til to enheter samtidig. Med AZ40M2 er tallet økt til tre. For eksempel PC, nettbrett og mobil på én gang, slik at du lett kan bytte mellom enheter.

Man har faktisk valgt å redusere antallet mikrofoner fra seks til fire, men fortsatt brukes stråleforming for å best mulig fange opp stemmen til brukeren. Det kan jo for eksempel være at det er enklere å skrive programvare for færre mikrofoner, og at det dermed kan fungere bedre på samtaler. Ellers er det ikke godt å si hvorfor man har fjernet to mikrofoner.

God batteritid

Batteritid er oppgitt til 5,5 timer i øreproppene med støykansellering, og 7 timer uten. Batteriet i etuiet gir 2,3 ekstra ladinger.

Technics EH-AZ40M2 er IPX4 vannavstøtende og kan styres med appen Technics Audio Connect. Her er også en EQ-funksjon.

EAH-AZ40M2_Earbuds_Front_In_Case_Open_K_Black EAH-AZ40M2_Slant_Earbuds_Out_Case_Closed_N_RoseGold EAH-AZ40M2_Front_Earbuds_Out_Case_Closed_S_Silver
<
>
Foto: Technics

Technics EAH-AZ40M2: Tilgjengelighet og pris

Technics EH-AZ40M2 blir tilgjengelig i løpet av juni, og med en pris på 150 euro, regner vi med en noe høyere kronepris enn forgjengerens 1500 kroner.

Mer info: technics.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedret premiummodell fra Bowers & Wilkins

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

Scroll to Top