Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ekstrem hodetelefonforsterker fra Audio-Technica

Japanske Audio-Technica tar den helt ut, med en rørforsterker av ypperste klasse. Prisen på Narukami HPA-KG NARU vil du ikke engang vite...

Skrevet av / 17.05.24 - 08:00
Ekstrem hodetelefonforsterker fra Audio-Technica

Audio-Technica er riktignok kjent for sin kompromissløse tilnærming til lydkvalitet, men med hodetelefonforsterkeren Narukami HPA-KG NARU kan man lure på om de har lagt igjen fornuften ved dørterskelen.

Oppkalt etter den japanske tordenguden, er Narukami-serien designet for å vekke lidenskaper hos lytteren. Og torden er da heller ikke en helt fjern assosiasjon, når vi ser at vekten på herligheten er hele 50 kilo! For en hodetelefonforsterker.

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Kurogaki-tre i forsterker og hodetelefoner

På bildene ligner forsterkeren litt på en gammel skrivemaskin – eller halvdelen av et antikt trekkspill, kanskje? Den har sidepaneler i Kurogaki-tre, en sjelden og verdifull tresort, valgt for sine unike visuelle egenskaper. Og ikke minst sine akustiske egenskaper, som har mer verdi i de medfølgende lukkede hodetelefonene, AW-KG NARU. Som da også selges i løssalg i begrenset opplev, under navnet ATH-AWKG.

Foto: Audio-Technica

Et metallgitter inspirert av Ayasugi-treets tette nålemønster beskytter rørene og utgangstransformatorene på HPA-KG NARU. Ja, for dette er en rørforsterker, med rør plukket fra absolutt øverste hylle.

Les også Lykke til med å få kjøpt disse Audio-Technia ATH-AWKG er et par nye lukkede hodetelefoner i high-end-klassen. Men du skal slite med å skaffe deg et par.

Selve forsterkerkretsen er like imponerende som det visuelle. En fullt balansert design med håndplukkede, matchede rør sørger for optimal ytelse. JJ ECC83S-rør, kjent for sin rike og frodige lydkarakter, brukes i forforsterkertrinnet, mens Takatsuki TA-300B-rør leverer kraft og dynamikk i utgangstrinnet.

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Den er også en forforsterker

Med en kilopris i safranklassen er HPA-KG NARU heldigvis ikke bare en hodetelefonforsterker, men fungerer også som en forforsterker med både balanserte og ubalanserte utganger. Tre analoge innganger (1x ubalansert RCA, 2x balansert XLR) bør også holde til de flestes behov. For eksempel en streamer, en USB-DAC og en platespillerforsterker.

Les også Testerens favoritt - kanskje noensinne Audio-Technicas toppmodell er en av verdens beste hodetelefoner, og er mye lettere enn sine konkurrenter.

På fronten finner vi to hodetelefonutganger – en 4-pins balansert XLR-kontakt for optimal kanalseparasjon, og en standard 6,3 mm jack. En impedansvelger lar deg matche forsterkeren til dine hodetelefoner for best mulig lydkvalitet, men disse bør ikke ha lavere impedans enn 32 ohm, noe som ekskluderer en god del planmagnetiske hodetelefoner på markedet.

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Verdens dyreste hodetelefonsystem?

Denne ekstravagante kombinasjonen av forsterker og hodetelefoner representerer høydepunktet av Audio-Technicas 60 år lange søken etter den ultimate analoge lydopplevelsen. Men kvaliteten kommer med en hinsides prislapp: Narukami HPA-KG NARU vil koste utrolige 108 000 amerikanske dollar når den lanseres. En kjapp hoderegning med en dollarkurs på 11 kroner gir oss 1,2 millioner norske kroner. Så kommer sikkert norsk moms i tillegg, og vi nærmer oss 1,5 millioner. Det er enda mer enn Sennheisers mesterverk HE 1 til 85 000 dollar, og tar så vidt vi vet tronen for verdens dyreste hodetelefonsystem.

Om vi noensinne vil få testet denne fantastiske galskapen av et hodetelefonsystem, er vel heller tvilsomt. Men kudos til Audio-Technica for å virkelig ta den helt ut.

Mer info: audio-technica.com

hpa-kg_naru_02-resized hpa-kg_nar_TA-300B tubes-resized hpa-kg_naru_03-resized HPA-KG_NARU_desktop_01-resized Narukami HPA-KG NARU HPA-KG_NARU_tablet_01-resized Narukami HPA-KG NARU HPA-KG_NARU_desktop_03-resized Narukami HPA-KG NARU HPA-KG_NARU_tablet_04-resized ath-awkg_03_1-resized ath-awkg_01_1-resized
<
>
Foto: Audio-Technica
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Scroll to Top