Nyhet

Apple gir AirPods flere og bedre funksjoner

Apple vil slippe ny mykvare som gir nye funksjoner til flere AirPods-modeller.

Skrevet av / 06.06.23 - 13:13
Apple gir AirPods flere og bedre funksjoner

Det er brukere av andregenerasjons AirPods Pro som får de største oppgraderingene.

Adaptive Audio, Personalized Volume og Conversation Awareness er navnene på tre nye funksjoner.

Hybrid støyprosessering

AirPods Pro (2. gen.) har fra før velfungerende støykansellering og dessuten omgivelseslyd. Med den nye funksjonen Lydtilpasning (Adaptive Audio), vil øreproppene automatisk mikse mellom de to modusene, basert på miljøet brukeren befinner seg i. Beveger du deg fra støyende omgivelser og inn i et stille naturmiljø, bytter øreproppene fra støykansellering til omgivelseslyd, slik at du hører fuglesangen. For eksempel.

Automatisk lydnivå

Personlig tilpasset volum (Personalized Volume) lærer seg miljøet rundt deg ved hjelp av maskinlæring, og vil over tid bli stadig bedre på å sette riktig lydnivå på musikken eller podkasten, i forhold til miljøet rundt deg.

Tilpasser seg samtalene dine

Så har vi Samtaleoppfatning (Conversation Awareness), som automatisk jekker ned lydnivået og hever stemmer fremfor brukeren, samtidig som bakgrunnsstøy reduseres.

Alle disse funksjonene er utelukkende for AirPods Pro (2. gen.).

Les også Ny generasjon Airpods Pro Andre generasjonen av AirPods Pro har blitt oppgradert med bedre støyreduksjon og personlig 3D-lyd.

Mer smertefri multipunkt

Alle AirPods-modeller som støtter mulitpunkt, inkludert øreklokkene AirPods Max, får i tillegg en ny funksjon som automatisk bytter mellom tilkoblede enheter. Slik at «det blir mer sømløst å gå fra å lytte til yndlingspodkasten på iPhone til en jobbsamtale på Mac.»

Autodemping

En ny funksjon for Demping eller Opphev demping fungerer også på tvers av AirPods Pro (begge generasjoner), AirPods (3. gen.) og Airpods Max. Trykk på «stilken» – eller den digitale kronen på AirPods Max – for å raskt dempe deg selv eller oppheve dempingen. Alt for å gjøre fleroppgavekjøring enklere.

AirPods oppdateres til høsten

Brukere som er med i Apple Developer Program kan få tilgang på beta-versjonen av de funksjonene allerede nå. Funksjonene ruller så ut til alle brukere til høsten.

Les hele pressemeldingen her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Apple gir AirPods flere og bedre funksjoner”

  1. Bjørn Johnsen

    «Alle disse funksjonene er utelukket for AirPods Pro (2. gen.).»

    Dere mener sikkert «utelukkende for…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny type hodetelefonforsterker

Scroll to Top