Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Wilson Audio Submerge subwoofer

Denne kassa lover saftig dypbass, men graver også dypt ned i lommeboka!

Skrevet av / 06.03.24 - 08:00
Wilson Audio Submerge subwoofer

Store gulvhøyttalere og subwoofere i high-end klassen har blitt en spesialitet for amerikanske Wilson Audio Specialties Inc., som ble stiftet av nå avdøde David A. Wilson i 1974. Nå er høyttalerfabrikken på banen igjen med en helt fersk subwoofer med det treffende navnet Submerge.

Wilson Audio tøyser ikke rundt med små og billige kompakthøyttalere. Den amerikanske produsenten har også foreløpig til gode å lansere sine egne hodetelefoner: Kanskje like greit, for det ville sannsynligvis blitt noen blytunge boksehjelm-lignende hodehøyttalere, med seriøs vektbelastning på hode og nakkemuskler!

Wilson Audio Submerge i fargen Ivory. (Foto: Wilson Audio)
Les også Wilson Audio lanserer ny modell av Sasha Teknologi fra dyrere modeller drysser på Sasha V.

Wilson Submerge subwoofer

Den nye subwooferen retter seg mot bassglade hi-fi og hjemmekino entusiaster med dyp lommebok. Submerge er fysisk sett en storebror til «lille» Loke, med hakket større kabinett og basselement (12 tommer / 305 mm). Samtidig har forsterkereffekten økt fra 500 til 1600 watt!

Navnet «Submerge» (dykke) er i dette tilfellet passende, for Wilson-subwooferen dykker seriøst ned i bassfrekvensene. Den er laget for å bistå kresne hi-fi høyttalere i området fra 20-100 Hertz.

Subwooferen har en forhåndsinnstilt DSP som er omhyggelig kalibrert for kabinettet og basselementet, men har også analoge knapper for Gain, Fase, og delefrekvens. Ved bruk av eksterne prosessorer kan man også skru av DSP-en (Bypass innstilling).Tilkoblingsmulighetene inkluderer analoge RCA og XLR inn- og utganger, som også gjør det mulig å koble sammen flere subwoofere.

Kabinettet måler 77 x 46 x 63 cm (H x B x D), og er laget av Wilsons «X-material» og «S-material», mens basselementeT OG forsterkeren sitter montert på plater av aluminium. Villstyringen veier rett over 115 kilo, og står på solide spikes.

Suben kan leveres i en rekke ulike høyglanspolerte farger, som selvfølgelig vil tiltale Wilson-fans, i tillegg til ulike farger på høyttalergrillen. Standard-fargene inkluderer lysegrå, mørkegrå og svart, men Submerge kan også leveres i spesialfarger mot pristillegg – for eksempel den spreke oransje Bergamot Pearl eller knallrøde Ruby Red.

Les også Sjekk denne subwooferen! Wilson Audio LōKē er en kompakt sub - men ikke spesielt liten!

Pris og tilgjengelighet

Wilson Audio Submerge er tilgjengelig for bestilling nå i mars. I tillegg til å grave dypt ned i bassfrekvensene, gjør denne subwooferen også et kraftig innhogg i finansene. De nordiske prisene er ennå ikke kjent, men startprisen i Europa angis til 36.000 euro eller drøyt 415.000 kroner. Ny bil eller ny sub? PS Audio er distributør i Norden.

PS! For å komplettere et Wilson surround-oppsett har produsenten også nylig lansert de veggmonterte bakhøyttalerne Alida CSC og senterhøyttaleren WASAE.

Les også Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom? AVshop vil gjøre det enklere å lydisolere - lanserer ny nettbutikk.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top