Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Slik bygger du ditt eget lydtette rom

AVshop vil gjøre det enklere å lydisolere - lanserer ny nettbutikk.

Skrevet av / 27.02.24 - 13:37
Slik bygger du ditt eget lydtette rom

Norske AVshop er en kjent leverandør av produkter til hjemmekino. Foruten projektorer og lerrett, surroundforsterkere og høyttalere – inkludert egne merker som Dreamscreen og Hamrammr – selger de også en rekke produkter til AV selvbygg, akustikk og lydisolering.

I følge den norske leverandøren er lydisolasjon i vinden som aldri før, og de får stadig flere henvendelser fra kunder som ønsker å isolere alt fra hjemmekino og gamingrom, til komplette, lydisolerte hus. Derfor lanserer de nå en ny nettside, Lydisolere.no, som samler de relaterte produktene og tjenestene på ett sted.

Spesialprodukter til lydisolering

Det kan være mange grunner til å ønske seg et lydisolert rom. Kanskje drømmer du om å kunne spille dine favorittfilmer og musikk på full guffe, uten å forstyrre naboen? Eller kanskje du går med ambisjoner om å bli musikkprodusent på hjemmebane, og vil bygge ditt eget lydstudio. Eller du er lut lei gaming-besatte tenåringer som roper og hoier… nå finnes det uansett gode løsninger for den som er nevenyttig.

(Foto: Lydisolere.no)

Moderne lydisolering baserer seg i stor grad på frakobling som hindrer transmisjon av støy og vibrasjoner mellom rommene. Ideelt sett kan man bygge et «rom i rommet» der det er minimal fysisk kontakt mellom indre og ytre vegger og tak.

Produktutvalget fra Lydisolere.no omfatter alt fra gummiunderlag for flytende gulv, avkoblende klips til vegger og stendere, spesielle gipsplater og lim (Green Glue) til akustiske formål.

Lydisolere.no (her ved siv ing. Eivind Lygren) tilbyr også prosjekteringstjenester til deg som vil ha et skreddersydd lydtett rom designet fra bunnen av. Da beregnes materialbehov for ditt rom, samt plantegning i 2D og tegninger i 3D.

Leverandøren forteller at de stiller ut på Boligmessen på Hellerudsletta til helgen (1. til 3. mars). Så de som ønsker å lære mer om lydisolering, er velkommen innom for en prat.

Butikken på Alnabru har flere demorom som er bygget med de samme produktene. I videoen under kan du se byggingen av referanserommet med Hamrammr:

Les også Nå kommer den endelig Marantz sin hittil råeste integrerte hjemmekinoforsterker kan ventes i mars.
Les også Hjemmekino-råskinn er inne til test Heftig surroundforsterker gir knallsterkt førsteinntrykk! Men mangler den ikke noe vesentlig?
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top