Nyhet

Sound Society 2020 messebilder – del 1

Flere utstillere, flere besøkende - og masser av musikk gjennom helgen i Aarhus.

Skrevet av / 03.03.20 - 20:26
Sound Society 2020 messebilder – del 1
«Og utstillingen er …åpen!» Det var kø langt ut på gaten da arrangør Claus Bülow (tv) åpnet årets Sound Society på lørdag.

Helgen bydde på hi-fi-utstilling i Aarhus. Og siden det er tredje år på rad, kan vi like gjerne tillate oss å kalle det en tradisjon. Likt som tidligere år foregikk det på Hotel Royal i byens sentrum, og det gamle hotellet var proppet med utstillingsgjester fra start til slutt.

Antallet av utstillere og merker var en markant økning fra fjoråret, som betydde at man måtte ta i bruk en ekstra etasje for å få plass til alle. Det betydde også at vi denne gang ble nødt til å dele bildereportasjen i to deler. Så resten kommer i morgen.

HiFi Center Jylland var et nytt navn på messen, men bak det nye navnet står Lyd og Billede Specialisten (for et fint navn!). De hadde flere rom, men viste blant annet GamuT-høyttalere og Rotel Michi-elektronikk.
Hos Lydbutikken var det klassisk fra ende til annen: Vinyl, Manley rørforsterkere og Harbeth 40 Anniversary-høyttalere, bygget etter engelsk tradisjon.
Franske Cabasse var representert med disse romvesenlignende aktive høyttalerne. De låt faktisk ganske godt, og prisen minner om Devialets. Høyttalerne ble presentert av Christophe Cabasse, som er andre generasjon i familiefirmaet.

 

Peter Lyngdorf presenterte som vanlig utstyr i eget navn. Anlegget i år var det minste og billigste til dato, bygget over den nye TDAI-1120-forsterkeren. De cigarkassestore høyttalerne ga god lyd i rommet, hjulpet av bittesmå subwoofere i hjørnene.
Buchardt Audio hadde valgt sin aarhusianske hjemmebane til å premiere sine første aktive, trådløse høyttalere, S500. De låt som noe vi gjerne skulle ha testet. Og prisen var relativ spiselig for den tunge enden, ca 35.000 kroner.
SAS Audio hadde med seg et anlegg, bestående av elektronikk fra Rotel Michi, samt de karakteristiske Elac Concentro M-høyttalerne. De ligner pingviner og koster over en kvart million kroner parret, men de låt veldig bra.
HiFi Center Jyllands andre rom ble rustet med kostbare godsaker fra Mark Levinson og Sonus faber.
AV-Connection spilte på Yamaha-elektronikk og høyttalere fra Klipsch og Piega.

 

Bent Sejbæk fra Medlys presenterer Regas udstyr. De hadde også kompakt saker fra engelske Ifi med på utstillingen.

 

JBL’s helt nye HDI-høyttalere og elektronikk fra Arcam. Man kunne også se, men ikke høre den gjenskapte JBL L-100-høyttaleren.

 

Hos Harman Kardon kunne man se både Citation-høyttalerne og domkirken.
Hos Ren Vinyl handlet det om… ja, hva tror du? Man kunne få platesamlingen både udvidet og renset.

 

Tekst og foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top