Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sony HT-AX7: Sony lanserer bærbar hjemmekino – helt uten ledninger

Et BÆRBART hjemmekinosystem, sa du?

Skrevet av / 06.07.23 - 06:00
Sony HT-AX7: Sony lanserer bærbar hjemmekino – helt uten ledninger

Sony introduserte i dag det bærbare høyttalersystemet HT-AX7. Det består av tre små trådløse høyttalere, som til sammen skaper omsluttende hjemmekinolyd.

Det beste av alt? Høyttalerne er batteridrevne, slik at du kan droppe ledningene. Sony-høyttalerne kobles enkelt til mobilen, nettbrettet eller mobilen din via Bluetooth – og vips, så har du en portabel hjemmekino.

Tanken er at du skal kunne få glede av surroundlyd uansett hvor du befinner deg, enten det er i stua, på soverommet, terrassen – eller ute på reise. Lyd & Bilde fikk en liten snik-lytt på HT-AX7 da vi besøkte Sony i London forleden, og her får du våre første inntrykk.

IMG_20230704_115602 IMG_20230704_115643
<
>
De små bakhøyttalerne kan tas av og plasseres bak deg når du vil oppleve skikkelig surroundlyd. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Sony HT-AX7: ta med kinolyden hvor som helst

De nye Sony-høyttalerne retter seg mot lydentusiaster som ikke vil gå på kompromiss med lydopplevelsen, selv når de er ute på tur.  Det loves vesentlig større og bedre surroundlyd enn du ellers kan forvente fra vanlige bærbare Bluetooth-høyttalere.

HT-AX7 bruker 360 Spatial Sound Mapping, som er en teknikk vi kjenner fra Sonys lydplanker. Den skaper såkalte fantomhøyttalere som gir inntrykk av at lyden kommer forfra, bakfra og ovenfra, med et mer helstøpt lydbilde som resultat.

HT-AX7 bruker ikke kodede lydformater som Dolby, men utnytter i stedet det vanlige stereo-lydsporet til å skape surroundlyd. Dette gjøres ved hjelp av Sonys egen oppmiksing-algoritme, som analyserer lydsignalet og separerer de ulike lydeffektene.

Siden Sony-høyttalerne baserer seg på Bluetooth-tilkobling, har de ingen fysiske lydinnganger til for eksempel HDMI ARC. Tanken er at de skal brukes med helt trådløse skjermer som nettbrett og mobil. Eller kanskje en bærbar projektor?

HT-AX7 kan selvfølgelig også spille av lyden fra en TV, men da uten høyoppløste lydformater som Dolby Atmos. Til det formålet anbefaler Sony heller stasjonære lydplanker, slik som HT-A5000 eller den nylig lanserte HT-S2000.

HT-AX7 høyttalerne er enkle å sette opp via Sonys egen app, og batteriene skal vare inntil 30 timer. (Foto: Geir Gråbein Nordby)
Les også Her er Sonys utfordrer til Sonos Beam Med kompakte mål og fornuftig pris kan Sony HT-S2000 bli en interessant utfordrer til blant andre Sonos Beam.

Lytteseanse i London

Selv om det kompakte systemet består av kun tre høyttalere, hevder Sony altså at vi kan forvente oss troverdig og oppslukende 3D-lyd. Såpass selvsikre var de, at de like gjerne inviterte Lyd & Bilde og annen tek-presse til London for en liten lytteseanse!

Vår utsendte Geir Gråbein Nordby lot seg imponere over surroundlyden.

– Lydbildet var stort og sammenhengende. Selv med et stereo-lydspor via Bluetooth, fikk man en tydelig fornemmelse av lydeffektene som kom bakfra. Og det bar ikke preg av tilfeldig plassering. Vi fikk blant annet se et klipp fra en tenniskamp,  hvor ballen føk gjennom rommet frem og tilbake over hodet på lytteren, og dette ga en imponerende surroundeffekt, forteller Geir.

Den endelige dommen må selvfølgelig vente til vi har fått testet Sony HT-AX7 skikkelig hjemme i vårt eget lytterom.

Sony HT-AX7 listening (2) Sony HT-AX7 listening
<
>
Fra lytteseansen i London. Legg merke til bakhøyttalerne plassert på sofaryggen. (Foto: Sony)
Les også Det beste Sony-kjøpet? Sonys mellomste lydplanke kliner til med overbevisende surroundlyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?

Pris og tilgjengelighet

Sony HT-AX7 lander i butikkhyllene i september, og skal koste 7500 kroner.  For mer info, sjekk ut Sonys hjemmesider.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top