Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sony lanserer HT-S2000: Ny, rimelig lydplanke med Dolby Atmos og DTS:X

Med kompakte mål og fornuftig pris kan Sony HT-S2000 bli en interessant utfordrer til blant andre Sonos Beam.

Skrevet av / 24.05.23 - 10:00
Sony lanserer HT-S2000: Ny, rimelig lydplanke med Dolby Atmos og DTS:X

Sony har i dag sluppet info om sin nyeste lydplanke HT-S2000. Denne gangen dreier det seg ikke om en ny svær og rådyr flaggskipmodell, men snarere en nykommer i den litt rimeligere enden av skalaen

Den nye Sony-planken ble lansert for det amerikanske markedet tilbake i mars, og nå bekrefter Sony at den også slippes i Europa. HT-S2000 skal etter planen koste 6000 kroner, og havner dermed i same prisklasse som den populære Sonos Beam(Gen 2).

Sony HT-S2000

Med sine 800 mm × 64 mm × 124 mm (B x H x D) er HT-S2000 en relativt kompakt lydplanke med avrundede former. Høyttalerkonfigurasjonen er 3.1 kanaler: Den har altså ingen dedikerte høydekanaler, derimot har den dedikert senterkanal og Sonys egenutviklede “ovale” basselementer av typen X-Balanced.

Lydplanken har likevel støtte for 3D-lydformater som Dolby Atmos og DTS:X gjennom “virtuell” lydprosessering. Sony hevder at deres Vertical Surround Engine og S-Force PRO Front Surround lydbehandling skal sørge for en tredimensjonal lydopplevelse, selv fra vanlige stereo lydspor.

Lyd & Bilde fikk en liten sniktitt på den nye lydplanken da vi besøkte Elkjøps interne “Campus 2023” messe forleden. Vi fikk dessverre ikke hørt den der og da, men basert på erfaringer med storebrødre som HT-A5000, kan nok dette bli et interessant alternativ for deg som søker en kompakt lydplanke til mindre rom og TV-oppsett.

Ellers er det interessant å notere at HT-S2000 også kan utvides med trådløse bakhøyttalere (SA-RS3S) og egen subwoofer (SA-SW5 / SA-SW3) om ønskelig.

Sony HT-S2000 kommer med egen fjernkontroll, men den kan også settes opp og styres gjennom Sonys nye Connect-app, som gir full kontroll over lydinnstillingene.

Pris og tilgjengelighet

Sony HT-S2000 blir tilgjengelig fra juni og skal koste 6000 kroner.

Les også Det beste Sony-kjøpet? Sonys mellomste lydplanke kliner til med overbevisende surroundlyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?
Les også Nye Sonos Beam: For en stor lyd! Sonos Beam var allerede den beste kompakte lydplanken. Siste generasjon er enda bedre, med Dolby Atmos.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Her er Sonys utfordrer til Sonos Beam

Ny Sony-forsterker til hjemmekinoen

To subber er bedre enn én

Utrolig at Schiit har gjort dette

Pioneer og Onkyo smeller til i hjemmekinoen

Denne prosessoren tilpasser lyden til rommet

Scroll to Top