TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh-prosessor får 8K-oppgradering

Surroundprosessoren McIntosh MX123 får en etterlengtet oppgradering, som gjør at den kan fortsette å leve sitt luksusliv i hjemmekinoen.

Betaler man 85.000 kroner for en surroundprosessor, bør man kunne forvente at den ikke skal være utdatert om to år. Det var nemlig omtrent på denne tiden i 2019 at McIntosh MX123 ble lansert, støtte for datidens nyeste lyd- og videoformater.

Problemet var at for to år siden var høyeste videooppløsning 4K i 50-60 Hz. Det betyr at om du har en TV med 4K 120 Hz, så vil du ikke kunne sende et slikt videosignal gjennom McIntosh-prosessoren og få riktig bilde på TV-en. Det samme om du skulle sitte med en heftig 8K-TV eller tilsvarende projektor. Dette er ennå ikke en aktuell problemstilling for videoentusiaster, da det fremdeles knapt eksisterer materiale. Men med spilling er saken en annen. Der er det høyst aktuelt med 120 Hz.

Sjekk de surroundprosessorene To nye prosessorer og en femkanals hjemmekinoforsterker.
MX123A Lifestyle
Foto: McIntosh

Oppgraderes til 4K/120Hz og 8K/60Hz

McIntosh tar nå konsekvensen av at deres high-end-prosessor MX123 i dag bare støtter 4K i 50-60 Hz. Fra og med nå vil alle MX123 som forlater fabrikken støtte 8K / 50-60Hz oppløsning og 4K / 100-120 Hz. Lavere oppløsninger kan oppskaleres helt opp til 8K.

*Oppdatering 15.09. 2021: Vi har akkurat fått vite, at eksisterende eiere av MX123 dessverre ikke kan få oppdatert sin prosessor.

Oppgradering for bare én HDMI-inngang

Oppgraderingen gjelder for én HDMI-inngang og to -utganger, mens resten av de 10 HDMI-inngangene fremdeles vil ha 4K / 50-60 Hz som maksimal oppløsning.

De oppgraderte HDMI-kretsene vil også støtte avanserte funksjoner som Quick Media Switching (QMS), Auto Low Latency Mode (ALLM), Quick Frame Transport (QFT) og Variable Refresh Rate (VRR).

McIntosh MX123A Back Close Up
Det er HDMI-inngang nr. 7 på McIntosh MX123A som støtter 8K, det samme gjør begge utgangene. Foto: McIntosh

Alle 10 HDMI-kontaktene støtter HDCP 2.3 kopibeskyttelse, Rec.2020 4:4:4 fargerom, dynamisk leppesynk og 3D video passthrough. I tillegg har de fått støtte for flere HDR-formater, som Dynamic HDR, HDR10+, HLG og Dolby Vision (inkludert low latency).

Øvrige funksjoner er som før, inkludert Dolby Atmos, eARC, Audyssey MultEQ XT32 romkorreksjon, IMAX Enhanced, m.m. Les om dem i vår opprinnelige nyhetssak her.

McIntosh MX123: Samme pris som før

De nye enhetene av prosessoren forlater fabrikken i disse dager, og du kan allerede bestille den nå. Prisen er som før, altså ca 85.000 kroner.

neby.no

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Lyd & Bilde