Lydplanke

Libratone lover med DIVA fyldig lyd i en slank lydplanke.
Annonse
Annonse
forfatter

Libratones nyeste tilskudd tilfører for første gang myke, avrundede former i en ellers, etter Libratones påstand, maskulin kategori. Vi loves kraftig lyd og imponerende kvalitet, som yter musikk og filmen rettferdighet.

Om den organiske formfaktoren har Jan McNair, daglig leder hos Libratone, følgende å si:

– Det er ingen grunn til at flott lyd ikke også skal se bra ut. Med dette i tankene, har vi utviklet en høyttaler av høy kvalitet som appellerer til både kvinnelige og mannlige forbrukere, og som passer inn i et moderne interiør.

2511_Libratone-DIVA-Environment-2-PR-300_RGB

Han fortsetter:

Annonse

– Til tross for slank design og et relativt lite plassbehov er Libratone DIVA meget kraftig. Fullspekket med komponenter av høy kvalitet og 225 W digital forsterkning, fyller den lett et stort rom med flott lyd.

Lydplanken har innebygd basshøyttaler, som skal fjerne behovet for en egen subwoofer.

2511_DIVA-RGB_10113_RGB

Kan bruke TV-ens fjernkontroll
Libratone DIVA kan lære seg kommandoene fra TV-ens fjernkontroll, slik at du ikke trenger to fjernkontroller. Det finnes også en Libratone App for å velge ulike lydinnstillinger. For eksempel få klarere tale på TV, eller mer fylde for å gjøre film og musikk mer ”mer levende”. Tilkobliong skjer med optisk digitalinngang. Vi blir ikke fortalt om denne støtter Dolby Digital, hvilket betyr at det kan hende du må sette TV-en til å sende PCM ut via digitalutgangen.

Strømming
Lydplanken har både AirPlay og DLNA-teknologi for strømming av musikk via Wi-Fi, eller koble mobiltelefonen trådløst med Bluetooth 4.0 som støtter bedre lyd via aptX. Spotify Connect og HTC Connect gir sømløs integrasjon med trådløse enheter og spillelister, og NFC forenkler tilkobling med Bluetooth.

Annonse

Inspirert av naturen
For å skape en 360 graders spredning av lyden (Libratone kaller dette FullRoom), har Libratone DIVA innebygde lydreflektorer som er formet som kamskjell.

– Lydplanker plasseres vanligvis under TV-en, men vi ønsket å heve og spre lyden slik at den skal passe til bildet. For å skape denne effekten gjorde vi som arkitekten bak operahuset i Sydney, danske Jørn Utzon, og så etter inspirasjon i naturen. Kamskjellformen til lydreflektorene sprer og løfter lydbølgene i flere retninger, og gir en fyldig 360-graders lydprofil som fyller hele rommet, forklarer Jes Moesgaard, Libratones teknologisjef og ledende akustikkingeniør.

Ytelse
Libratone DIVA er utstyrt med toppmoderne høyttalerteknologi som tilbyr en samlet effekt på 225 W: 1×75 W bass, 2×50 W mellomtone, 2×25 W diskanthøyttalere. Høyttalerelementene er 1x 5″ bass, 2x 3″ mellomtone og 2x 1″ bånddiskanter.

Farger
DIVA kommer i såkalt Pepper Black-trekk i ull som standard. Ekstra trekk selges separat i en rekke farger som passer til enhver smak og ethvert interiør.

Pris og tilgjengelighet
Pris for høyttaleren er 6.499 kr, og er tilgjengelig fra midten av oktober. Utskiftbare trekk i ulike farger koster 649 kr.

Annonse

H x B x D = 15,8 cm x 98,8 cm x 10,0 cm
Vekt = 5,5 kg

libratone.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.