Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Hisense lanserer UST-projektoren PX3-PRO

Hisense PX3-PRO kan friste med et 150 tommers 4K-bilde, surroundlyd og Google TV - alt fra en relativt liten boks!

Skrevet av / 06.05.24 - 11:58
Hisense lanserer UST-projektoren PX3-PRO

Kinesiske Hisense har etablert seg med de kaller Laser TV eller Laser Cinema: Dette er projektorer med ultrakort kasteavstand, som kan lage et kjempestort bilde når de settes tett inntil veggen. Den nyeste Laser Cinema modellen heter PX3-PRO og kan lage et bilde på opptil 150 tommer!

Det ryktes også at den vil slippes i Norden høsten 2024.

PX3-PRO er den nyeste UST-projektoren fra Hisense. (Foto: Hisense)

UST-projektorer: Kjempestort bilde med kort kasteavstand

2024 blir et viktig TV-år: med flere store sportsbegivenheter som Fotball-EM og Sommer-OL på programmet vil nok flere søke seg etter ny storskjerm på veggen.

Den siste tiden har vi testet mange store TV-skjermer fra blant andre TCL. Og selv om disse kan lage et fantastisk lyssterkt bilde, er det er ingen tvil om at formfaktoren blir nokså upraktisk når bildestørrelsen nærmer seg 100 tommer eller mer. Til sammenligning kan det være befriende enkelt med en UST-projektor som er liten og lett nok til å tas med under armen, og likevel er kapabel til å lage et 100-150 tommers bilde med bra kvalitet …

Les også Din egen IMAX-kino TCL har tidligere imponert oss med sine prisgunstige storskjermer. Men har de det som trengs for å klatre opp i high-end klassen? Toppserien X955 i 98” og 115” gir oss svaret.

Hisense PX3-PRO

Hisense sine Laser TV og Laser Cinema modeller har hittil hatt begrenset tilgjengelighet her i Norden, men med den nyeste modellen, PX3-PRO, kan det bli forandring på dette.

PX3-PRO erstatter den populære forgjengeren PX2-PRO, og er en modell som vender seg mot de mer avanserte brukerne. Hisense kaller disse «Laser Cinema» da de selges uten medfølgende rammelerret, og i stedet kommer med et en justerbar projektorlinse som kan tilpasses ulike skjermstørrelser. PX3-PRO er beregnet for 80 til 150 tommers 16:9-bilde, opp fra 90-130 på forgjengeren. Lysstyrken har også økt fra 2400 til 3000 ANSI lumen for å klare de økte skjermstørrelsene.

Projektoren bruker Hisenses ThriChroma RGB trippel-laser lyskilde, for å lage skarpe 4K-bilder med et bredt fargespekter. PX3-PRO skal angivelig klare å gjengi et native kontrastforhold på 3000:1, og opptil 110% av BT.2020 fargerommet. Den støtter både Dolby Vision og HDR10+ i tillegg til IMAX Enhanced. Hisense trekker også frem sin Pro AI bildebehandling for bedre lysstyrke, kontrast og støyreduksjon.

Mange vil nok foretrekke et separat lydsystem til et bilde av denne størrelsen, men det kan være greit å vite at projektoren har god innebygd lyd. PX3-Pro er utstyrt med et 50-watts Harman/Kardon høyttalersystem med støtte for Dolby Atmos.

Hisense PX3-PRO kjører for øvrig Google TV operativsystemet, som er et velkjent brukergrensesnitt med god tilgang til ulike apper og strømmetjeneester.

PX3-PRO har innebygd surroundlyd fra Harman/Kardon. (Foto: Hisense)

Pris og tilgjengelighet

Hisense PX3-Pro kommer til høsten og får en pris på 3499 US dollar. Ifølge kilder L&B har snakket med kan denne modellen trolig også ventes til Norden i løpet av september. Norsk pris er ennå ikke bekreftet enda, men vi regner med å høre mer frem mot slippdato. Kanskje får vi se den på årets IFA-messe?

Les også Blendende og sylskarp! Hisense 110UX var blant de skarpeste TV-ene vi fikk se på CES 2024.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er årets nye hjemmekino-produkter fra Sony

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Scroll to Top