Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Boses nye lydplanke bruker «kunstig intelligens» for å gjøre talen tydeligere

Bose har nettopp lansert deres nye toppmodell blant lydplanker.

Skrevet av / 22.09.23 - 13:00
Boses nye lydplanke bruker «kunstig intelligens» for å gjøre talen tydeligere

Den nye Bose Smart Ultra Soundbar tar over for den populære forgjengeren Smart Soundbar 900 som offisiell flaggskipmodell blant Dolby Atmos lydplanker.

Den viktigste forskjellen er at Ultra-modellen har en ny lydmodus – kalt A.I. Dialogue Mode eller K.I Dialogmodus for optimalisert stemmegjengivelse – som skal være drevet av kunstig intelligens. Ja du leste riktig, lydplanken bruker visstnok maskinlæring for å gjøre tale lettere å høre!

Bose Smart Ultra Soundbar. (Foto: Bose)
Les også Større lydbilde enn andre lydplanker Smart Soundbar 900 er Boses nyeste flaggskip, med Dolby Atmos topphøyttalere – og et overraskende stort lydbilde.

Om Bose kan garantere at også norske skuespillere blir lettere å høre vites ikke, men den nye lydplanken er i alle fall tilgjengelig for forhåndsbestilling nå.

Nyheten kommer kort tid etter at Bose lanserte nye hodetelefoner og ørepropper under Ultra-navnet.

Bose Smart Ultra Soundbar: Dolby-Atmos kompatibel

Bose Smart Ultra Soundbar har en lignende høyttalerkonfigurasjon som 900-modellen, med dedikerte Dolby Atmos høydekanaler. (Foto: Bose)

Nykommeren ser til forveksling lik ut utseende – og størrelsesmessig som 900-modellen vi har testet tidligere. Lydplanken kommer i svart eller hvit med et topplokk av herdet glass. Den har i likhet med forgjengeren, to dedikerte høydekanaler for Dolby Atmos 3D-lyd(DTS:X støttes derimot ikke).

Foruten Dolby Atmos-avspilling har den også Bose TrueSpace-teknologi og Adaptiq romkorreksjon som vi kjenner fra forgjengeren: Selv om film- eller musikkinnholdet ikke har Dolby Atmos lydspor, skal Truespace-teknologien likevel kunne gi et inntrykk av det, ved å «mikse opp» lydsporet.

Lydplanken har selvfølgelig HDMI eARC-tilkobling, men også Wi-Fi med Spotify Connect og AirPlay 2, Bluetooth, og innebygd Amazon Alexa stemmestyring. Den kan også utvides med trådløse subwoofere og surroundhøyttalere fra Bose-sortimentet.

Les også Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden Når en lydplanke ikke skal være et kompromiss, gjelder det å holde tungen rett i munnen – og pengene litt løsere. Det betaler seg.

Pris og tilgjengelighet

Bose Smart Ultra Soundbar er tilgjengelig fra 26. september og koster 11399 kroner. Eventuell subwoofer og surrroundhøyttalere kommer da i tillegg.

Samtidig registrerer vi at forgjengeren fortsatt er i salg og satt ned til 8299 kroner. Om nykommeren er verdt oppgraderingen, og hvordan den står seg mot konkurrentene ser vi frem til å fortelle i en snarlig test!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

Dolby Atmos - uten Atmos-høyttalere

Et bedre alternativ til lydplanke?

Her er Bose Smart Ultra Soundbar

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Verdens villeste subwoofer?

Dirac ART tar romkorreksjon til nye høyder

0
Scroll to Top