Kavalkade 2013

Det er ikke alltid gullvinnerne i hver kategori til sammen utgjør det beste anlegget. Men i år er vi så heldige at de utfyller hverandre perfekt.
Annonse
Annonse
forfatter

Oppo BDP-103 er den beste Blu-ray-spilleren vi har testet i år, og hva er da et bedre utgangspunkt i et surroundanlegg?

Yamaha RX-A1030 ble ikke ufortjent kåret til årets surroundreceiver, med store, fyldige og varme og kraftige lyd kombinert med en rekke muligheter og god brukervennlighet.

Til slutt har vi høyttalerne fra Elac, som tross sine kompakte mål presenterer et stort og oppløst lydbilde.

Oppsett
Anlegget kobles enkelt til og settes opp med autokalibrering. Ulike klangidealer kan velges, i vårt rom ble det best med ”Front”, som justerer alle høyttalernes klang til frontenes. Alternativt kan ”Natural”, ”Flat” eller ”Through” velges, sistnevnte forbipasserer hele tonejusteringen.

Oppo-spilleren kobles til med HDMI-kabel, men med musikk i stereo låter det enda litt bedre med analoge kabler. Blant annet fordi PCM-lyd overføres med noe jitter over HDMI.

Annonse

Lydkvaliteten
Elac-høyttalerne låter meget oppløst, men deres analytiske klangkarakter kan bli for mye med feil type forsterker. Yamaha-receiveren har på sin side en mer fyldig karakter, som passer meget godt sammen med høyttalerne. De utfyller hverandre perfekt!

Film og musikk i surround låter meget finmasket, og lyden fyller rommet med de luftigste toner. Mange filmhøyttalersett med rundere diskantgjengivelse kan være mer behagelig når det blir høyt, men da på bekostning av detaljer. Elac-høyttalerne er ikke helt bygget for å dundre løs med øredøvende kinonivåer, og til det anbefales dessuten enda mer forsterkerkraft. Selv om Yamaha-receiveren er i stand til å kline til enda litt mer med et THX-høyttalersystem.

Pakka byr imidlertid på mer enn høy nok lyd til en vanlig stue, med en oppløsning og tonekvalitet som er svært vanskelig å matche til denne prisen.

Musikk i stereo låter også helt nydelig. De gulvstående Elac FS 197 er litt tamme i bassen på egenhånd, men det hjelper å sette dem på noen gode pigger (spikes), og det kan også lønne seg å bruke subwooferen også i stereo.

Du kan vinne årets anlegg her 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.