Bang & Olufsen

Det går - fremdeles - ikke bra med inntjeningen hos B&O. Kun ved å selge bilstereoavdelingen lyktes det å oppnå et lite overskudd.
forfatter

B&O har de siste årene tapt i gjennomsnitt 1,6 millioner kroner om dagen. Det viser det siste årsregnskapet, som ble offentliggjort torsdag.

At Bang & Olufsen har hatt det vanskelig med å tjene penger, er langt fra noen nyhet. Struer-selskapet har hatt røde tall på bunnlinjen i årevis, og man søker nå etter en kjøper. Men fjorårets resultat er det verste hittil. Selv om selskapet har sagt opp over 100 medarbeidere, og spesielt Play-produktene høster gode anmeldelser, ble resultatet av regnskapsåret 2014-2015 et nettoresultat på -607 millioner kroner.

Samlet sett kommer B&O likevel ut av regnskapsåret med et overskudd på bunnlinjen på 57 millioner kroner. Det skyldes at selskapet tidligere på året solgte sin bilstereoavdeling.

Da den danske børsen lukket torsdag, hadde aksjekursen falt med 14 prosent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: