607 millioner kroner i underskudd hos B&O

Det går - fremdeles - ikke bra med inntjeningen hos B&O. Kun ved å selge bilstereoavdelingen lyktes det å oppnå et lite overskudd.

Skrevet av / 14.08.15 - 14:33
607 millioner kroner i underskudd hos B&O

B&O har de siste årene tapt i gjennomsnitt 1,6 millioner kroner om dagen. Det viser det siste årsregnskapet, som ble offentliggjort torsdag.

At Bang & Olufsen har hatt det vanskelig med å tjene penger, er langt fra noen nyhet. Struer-selskapet har hatt røde tall på bunnlinjen i årevis, og man søker nå etter en kjøper. Men fjorårets resultat er det verste hittil. Selv om selskapet har sagt opp over 100 medarbeidere, og spesielt Play-produktene høster gode anmeldelser, ble resultatet av regnskapsåret 2014-2015 et nettoresultat på -607 millioner kroner.

Samlet sett kommer B&O likevel ut av regnskapsåret med et overskudd på bunnlinjen på 57 millioner kroner. Det skyldes at selskapet tidligere på året solgte sin bilstereoavdeling.

Da den danske børsen lukket torsdag, hadde aksjekursen falt med 14 prosent.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top