Strømming

Fra og med i dag støttes hi-fi-kvalitet i desktopversjonen av Wimp. Nytt er også støtte for musikkvideoer og mer redaksjonelt innhold.
forfatter

En etterlengtet oppdatering til PC- og Mac-versjon av Wimp rulles ut i dag. Den nye oppdateringen gir tre nye funksjoner. Ikke minst kommer nå CD-kvalitet til desktopversjonen! Filformatet er da FLAC for Windows og Apple Lossless for Mac OS.

I innstillingene kan du nå velge HiFi-kvalitet.
I innstillingene kan du nå velge HiFi-kvalitet.
Når en sang finnes i HiFi-kvalitet, vil "HIFI" være uthevet i hvitt ved siden av tidslinjen.
Når en sang finnes i HiFi-kvalitet, vil «HIFI» være uthevet i hvitt ved siden av tidslinjen.

En annen funksjon er integrert Wimp Magazine, som gir tilgang til redaksjonelle featureartikler, intervjuer og bakgrunnshistorier presentasjon av spillelister, mens man lytter til musikk i Wimp.

Øverst til høyre i Wimp-spilleren er linker til de siste artiklene i Wimp-magasinet.
Øverst til høyre i Wimp-spilleren er linker til de siste artiklene i Wimpmagasinet.

Et savn for ekte musikknerder er at man ikke får utvidet info som hvem som har skrevet og produsert musikken. Denne tilgangen etter hvert nå få i større grad.

– Musikkoppdagelse handler ikke bare om å finne nye låter, men veldig ofte også om å lære mer utover artisten og forstå hvorfor en låt eller et album høres ut som det gjør og hvem som står bak. Vi mener det er på tide at også låtskrivere, komponister, produsenter og utøvende musikere blir vist fram og omtalt i vår tjeneste, og vi er sikre på at dette vil gi folk en mye dypere tilknytning til sin favorittlåt for i neste steg å oppdage nye favoritter,” sier Andy Chen, administrerende direktør i Wimp, i en pressemelding.

Nytt er også støtte for musikkvideoer. Den første smakebiten introduseres nå med betalanseringen av en redaksjonell videokanal, som viser nye populære musikkvideoer i Wimp. Betalanseringen er i første omgang begrenset til Android-brukere og kommer i nær fremtid også til iOS.

De som misliker Adobe Air, vil dessuten nå ta glede i at den nye installasjonen av Wimp gjør Adobe Air overflødig.

Den nye desktop- og Androidversjonen av Wimp lanseres nå i beta.

wimp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.