Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Wilson oppgraderer minstemann

Snart kommer en av verdens dyreste (og kanskje beste?) stativhøyttalere i ny versjon.

Skrevet av / 09.06.13 - 21:42
Wilson oppgraderer minstemann

Amerikanske Wilson Audio med konstruktør Dave Wilson i spissen er kjent for å lage noen av verdens mest ekstreme high-end høyttalere. Vi har ennå ikke glemt de grensesprengende gode Sasha W/P (265.000 kroner) som vi testet for noen år siden. Et problem med Sasha, så vel som andre store high-end høyttalere er imidlertid at de krever rikelig med avstand til bak- og sidevegger for å yte optimalt. I Sasha sitt tilfelle endte vi opp med å plassere høyttalerne godt og vel halvannen meter fra bakveggen før lydbildet falt på plass. Null problem hvis man har et dedikert lytterom, men ikke like enkelt i en vanlig stue.

Duette 2

JK4kzKKAdMXcTs2Z

Nå har Wilson sett sitt snitt til å oppgradere deres minste høyttaler, stativmodellen Duette, som anses for å være en ”problemløser” i små og vanskelige rom.  Duette 2 er designet for å kunne plasseres tett inntil veggen og likevel yte optimalt. Mk2 utgaven har fått et nytt kabinett i Wilsons eget ”X” komposittmateriale med en skrå frontbaffel, som reduserer tidsforskjellen mellom bass- og diskantelementet. I tillegg har den fått et nytt stativ, med egen plass for innfelling av den eksterne delefilterboksen. Frekvensgangen er optimalisert for plassering nær bakvegg og skal rekke ned til 28Hz i bassen, hvilket er imponerende for en stativhøyttaler.

wilson1
Sjefen selv, Dave Wilson med prototypen av Duette 2. (foto: Sven Bilén)

Høyttaleren ble vist som en prototype på high-end messen i München, og kommer etter planen på markedet fra august. Men selv om det er snakk om Wilsons innstegsmodell må vi nok forvente stive priser: Forgjengeren koster nemlig rundt 130.000 kroner pluss stativ, og det er sannsynlig at den nye modellen legger seg nærmere dagens Sophia 3. Hvordan lydkvaliteten utarter seg i praksis, håper vi å kunne komme tilbake til!

www.wilsonaudio.com 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top