Wilson Audio Duette 2:

Snart kommer en av verdens dyreste (og kanskje beste?) stativhøyttalere i ny versjon.
Annonse
Annonse
forfatter

Amerikanske Wilson Audio med konstruktør Dave Wilson i spissen er kjent for å lage noen av verdens mest ekstreme high-end høyttalere. Vi har ennå ikke glemt de grensesprengende gode Sasha W/P (265.000 kroner) som vi testet for noen år siden. Et problem med Sasha, så vel som andre store high-end høyttalere er imidlertid at de krever rikelig med avstand til bak- og sidevegger for å yte optimalt. I Sasha sitt tilfelle endte vi opp med å plassere høyttalerne godt og vel halvannen meter fra bakveggen før lydbildet falt på plass. Null problem hvis man har et dedikert lytterom, men ikke like enkelt i en vanlig stue.

Duette 2

JK4kzKKAdMXcTs2Z

Nå har Wilson sett sitt snitt til å oppgradere deres minste høyttaler, stativmodellen Duette, som anses for å være en ”problemløser” i små og vanskelige rom.  Duette 2 er designet for å kunne plasseres tett inntil veggen og likevel yte optimalt. Mk2 utgaven har fått et nytt kabinett i Wilsons eget ”X” komposittmateriale med en skrå frontbaffel, som reduserer tidsforskjellen mellom bass- og diskantelementet. I tillegg har den fått et nytt stativ, med egen plass for innfelling av den eksterne delefilterboksen. Frekvensgangen er optimalisert for plassering nær bakvegg og skal rekke ned til 28Hz i bassen, hvilket er imponerende for en stativhøyttaler.

wilson1
Sjefen selv, Dave Wilson med prototypen av Duette 2. (foto: Sven Bilén)

Høyttaleren ble vist som en prototype på high-end messen i München, og kommer etter planen på markedet fra august. Men selv om det er snakk om Wilsons innstegsmodell må vi nok forvente stive priser: Forgjengeren koster nemlig rundt 130.000 kroner pluss stativ, og det er sannsynlig at den nye modellen legger seg nærmere dagens Sophia 3. Hvordan lydkvaliteten utarter seg i praksis, håper vi å kunne komme tilbake til!

www.wilsonaudio.com 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.