Search
Generic filters

Wilson oppgraderer minstemann

Snart kommer en av verdens dyreste (og kanskje beste?) stativhøyttalere i ny versjon.

Amerikanske Wilson Audio med konstruktør Dave Wilson i spissen er kjent for å lage noen av verdens mest ekstreme high-end høyttalere. Vi har ennå ikke glemt de grensesprengende gode Sasha W/P (265.000 kroner) som vi testet for noen år siden. Et problem med Sasha, så vel som andre store high-end høyttalere er imidlertid at de krever rikelig med avstand til bak- og sidevegger for å yte optimalt. I Sasha sitt tilfelle endte vi opp med å plassere høyttalerne godt og vel halvannen meter fra bakveggen før lydbildet falt på plass. Null problem hvis man har et dedikert lytterom, men ikke like enkelt i en vanlig stue.

Duette 2

JK4kzKKAdMXcTs2Z

Nå har Wilson sett sitt snitt til å oppgradere deres minste høyttaler, stativmodellen Duette, som anses for å være en ”problemløser” i små og vanskelige rom.  Duette 2 er designet for å kunne plasseres tett inntil veggen og likevel yte optimalt. Mk2 utgaven har fått et nytt kabinett i Wilsons eget ”X” komposittmateriale med en skrå frontbaffel, som reduserer tidsforskjellen mellom bass- og diskantelementet. I tillegg har den fått et nytt stativ, med egen plass for innfelling av den eksterne delefilterboksen. Frekvensgangen er optimalisert for plassering nær bakvegg og skal rekke ned til 28Hz i bassen, hvilket er imponerende for en stativhøyttaler.

wilson1
Sjefen selv, Dave Wilson med prototypen av Duette 2. (foto: Sven Bilén)

Høyttaleren ble vist som en prototype på high-end messen i München, og kommer etter planen på markedet fra august. Men selv om det er snakk om Wilsons innstegsmodell må vi nok forvente stive priser: Forgjengeren koster nemlig rundt 130.000 kroner pluss stativ, og det er sannsynlig at den nye modellen legger seg nærmere dagens Sophia 3. Hvordan lydkvaliteten utarter seg i praksis, håper vi å kunne komme tilbake til!

www.wilsonaudio.com 

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.