TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Wilson oppgraderer minstemann

Snart kommer en av verdens dyreste (og kanskje beste?) stativhøyttalere i ny versjon.

forfatter
Publisert 09.06.13 - 21:42

Amerikanske Wilson Audio med konstruktør Dave Wilson i spissen er kjent for å lage noen av verdens mest ekstreme high-end høyttalere. Vi har ennå ikke glemt de grensesprengende gode Sasha W/P (265.000 kroner) som vi testet for noen år siden. Et problem med Sasha, så vel som andre store high-end høyttalere er imidlertid at de krever rikelig med avstand til bak- og sidevegger for å yte optimalt. I Sasha sitt tilfelle endte vi opp med å plassere høyttalerne godt og vel halvannen meter fra bakveggen før lydbildet falt på plass. Null problem hvis man har et dedikert lytterom, men ikke like enkelt i en vanlig stue.

Duette 2

JK4kzKKAdMXcTs2Z

Nå har Wilson sett sitt snitt til å oppgradere deres minste høyttaler, stativmodellen Duette, som anses for å være en ”problemløser” i små og vanskelige rom.  Duette 2 er designet for å kunne plasseres tett inntil veggen og likevel yte optimalt. Mk2 utgaven har fått et nytt kabinett i Wilsons eget ”X” komposittmateriale med en skrå frontbaffel, som reduserer tidsforskjellen mellom bass- og diskantelementet. I tillegg har den fått et nytt stativ, med egen plass for innfelling av den eksterne delefilterboksen. Frekvensgangen er optimalisert for plassering nær bakvegg og skal rekke ned til 28Hz i bassen, hvilket er imponerende for en stativhøyttaler.

wilson1
Sjefen selv, Dave Wilson med prototypen av Duette 2. (foto: Sven Bilén)

Høyttaleren ble vist som en prototype på high-end messen i München, og kommer etter planen på markedet fra august. Men selv om det er snakk om Wilsons innstegsmodell må vi nok forvente stive priser: Forgjengeren koster nemlig rundt 130.000 kroner pluss stativ, og det er sannsynlig at den nye modellen legger seg nærmere dagens Sophia 3. Hvordan lydkvaliteten utarter seg i praksis, håper vi å kunne komme tilbake til!

www.wilsonaudio.com 

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Budsjettvennlige forsterkere med Bluetooth En enkel og en avansert integrert forsterker.
Følg Lyd & Bilde