Nyhet

Wilson Benesch GMT One System snart klar

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Skrevet av / 14.07.21 - 10:35
Wilson Benesch GMT One System snart klar

2019 virker som en evighet siden. Da viste engelske Wilson Benesch en prototype på en ny platespiller, i klassen dersom-du-må-spørre-om-prisen, har du ikke råd. Den uferdige spilleren var betydelig mye større en selskapets Circle 25, som er den eneste platespilleren de produserer nå om dagen.

Wilson Benesch startet faktisk med en platespiller, og fulgte raskt opp med høyttalere, som de kanskje er bedre kjent for i high-end kretser. Det er der de vil finne kundene til GMT One System, som neppe vil komme i en butikk nær deg med det første.

Magnetisk drift

Spilleren har vært under utvikling lenge, og Wilson Benesch har hentet midler fra et innovasjonsselskap, og utviklet en ny motor med en strømforsyning det allerede er søkt flere patenter på. En prosessorstyrt digitalomvandler monitorerer avvik, som en analog forsterkekrets styrer.

Drivverket kalles Omega Drive og hvor magneter driver rotasjonen for maksimal stabilitet, og massen i spilleren er ekstremt godt dempet. Alpha Isolation System, kaller de det, hvor pneumatikk skal isolere spilleren fra lavfrekvente vibrasjoner. Helt ned til 1,7 Hz.

VTA, eller vertikal sporingsvinkel, kan justeres  fra en fjernkontroll, Piezo VTA System kalles det, 0g her er presisjonen på hele 2,5 mikron (!).

Tre tonearmer

Spilleren vil kunne leveres med tre nye tonearmer, utviklet sammen med AMRC Sheffield og FEMTO Institute Besancon i det som kalles SSUCHY 2020 Research programme.

Den ene armen kalles  Moment og har lav masse, den neste kalles CTi-30 og har medium masse, mens den tredje som er døpt Graviton, har medium til høy masse. Så kan man lettere matche arm med pickupen.

Det er en omfattende bruk av karbonfiber her, akkurat som det var i chassiset og Act One tonarmen på deres først spiller (se bildet under), og spilleren kan plasseres i et av selskapets rack som også bruker mye karbonfiber, for best mulig demping.

Greenwich Mean Time

At den heter GMT One System, er ikke tilfeldig. Det spiller på Greenwich Mean Time, som har vært referansetid i over 135 år, og har inspirert Wilson Benesch. Som mener at de med denne, har laget den nye referansen for avspilling.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top