Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Wilson Benesch GMT One System snart klar

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

2019 virker som en evighet siden. Da viste engelske Wilson Benesch en prototype på en ny platespiller, i klassen dersom-du-må-spørre-om-prisen, har du ikke råd. Den uferdige spilleren var betydelig mye større en selskapets Circle 25, som er den eneste platespilleren de produserer nå om dagen.

Wilson Benesch startet faktisk med en platespiller, og fulgte raskt opp med høyttalere, som de kanskje er bedre kjent for i high-end kretser. Det er der de vil finne kundene til GMT One System, som neppe vil komme i en butikk nær deg med det første.

Magnetisk drift

Spilleren har vært under utvikling lenge, og Wilson Benesch har hentet midler fra et innovasjonsselskap, og utviklet en ny motor med en strømforsyning det allerede er søkt flere patenter på. En prosessorstyrt digitalomvandler monitorerer avvik, som en analog forsterkekrets styrer.

Drivverket kalles Omega Drive og hvor magneter driver rotasjonen for maksimal stabilitet, og massen i spilleren er ekstremt godt dempet. Alpha Isolation System, kaller de det, hvor pneumatikk skal isolere spilleren fra lavfrekvente vibrasjoner. Helt ned til 1,7 Hz.

VTA, eller vertikal sporingsvinkel, kan justeres  fra en fjernkontroll, Piezo VTA System kalles det, 0g her er presisjonen på hele 2,5 mikron (!).

Tre tonearmer

Spilleren vil kunne leveres med tre nye tonearmer, utviklet sammen med AMRC Sheffield og FEMTO Institute Besancon i det som kalles SSUCHY 2020 Research programme.

Den ene armen kalles  Moment og har lav masse, den neste kalles CTi-30 og har medium masse, mens den tredje som er døpt Graviton, har medium til høy masse. Så kan man lettere matche arm med pickupen.

Det er en omfattende bruk av karbonfiber her, akkurat som det var i chassiset og Act One tonarmen på deres først spiller (se bildet under), og spilleren kan plasseres i et av selskapets rack som også bruker mye karbonfiber, for best mulig demping.

Annonse

Greenwich Mean Time

At den heter GMT One System, er ikke tilfeldig. Det spiller på Greenwich Mean Time, som har vært referansetid i over 135 år, og har inspirert Wilson Benesch. Som mener at de med denne, har laget den nye referansen for avspilling.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Bruker formel 1-teknologi for maksmal nøyaktighet.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.