White Diamond – ny high-end diskant fra SEAS

Den norske elementprodusenten SEAS har utviklet en ny diskant med ekstreme egenskaper.
forfatter

Det er noe ikke alle vet, men SEAS-fabrikken i Moss lager høyttalerelementer av ypperste klasse. Deres diskanter, mellomtoner og basselementer står høyt i kurs hos høyttalerkonstruktører verden over, og brukes i en mengde kritikerroste high-end høyttalere, deriblant Sonus Faber og Wilson Audio.

Nå har SEAS lansert en ny diskantenhet i den absolutte high-end klassen, hvor målsetningen har vært å utivkle en diskant som er fullendt både teknisk og designmessig. Resultatet er det eksklusive elementet White Diamond.

WhiteDiamond2

WhiteDiamond1

Som navnet indikerer, bruker White Diamond et membran av syntetisk diamant-materiale. Diamantmembranen er ekstremt stiv, og har en bevegelig masse på bare 0,3 gram! Disse egenskapene gjør at elementet bevarer en presis stempelbevegelse helt opp til 55 kilohertz uten oppbrytninger, noe som skal gi en svært ren og uforvrengt diskantgjengivelse.

Frontplaten til diskanten er laget i Corian, et knallhardt og supersterkt akrylmateriale som blant annet brukes i eksklusive bordplater. Bakparten består av seks magneter som sitter i et ventilert hus, også dette av akryl.

White Diamond vil koste ca. 15.000 kroner per par, så dette blir en diskant forbeholdt de mer ekstreme high-end konstruksjonene der ute. Eller kanskje du selv vil prøve deg som selvbygger?

Tekniske data: Link

www.seas.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.