TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

White Diamond – ny high-end diskant fra SEAS

Den norske elementprodusenten SEAS har utviklet en ny diskant med ekstreme egenskaper.

forfatter
Publisert 22.05.13 - 12:15

Det er noe ikke alle vet, men SEAS-fabrikken i Moss lager høyttalerelementer av ypperste klasse. Deres diskanter, mellomtoner og basselementer står høyt i kurs hos høyttalerkonstruktører verden over, og brukes i en mengde kritikerroste high-end høyttalere, deriblant Sonus Faber og Wilson Audio.

Nå har SEAS lansert en ny diskantenhet i den absolutte high-end klassen, hvor målsetningen har vært å utivkle en diskant som er fullendt både teknisk og designmessig. Resultatet er det eksklusive elementet White Diamond.

WhiteDiamond2

WhiteDiamond1

Som navnet indikerer, bruker White Diamond et membran av syntetisk diamant-materiale. Diamantmembranen er ekstremt stiv, og har en bevegelig masse på bare 0,3 gram! Disse egenskapene gjør at elementet bevarer en presis stempelbevegelse helt opp til 55 kilohertz uten oppbrytninger, noe som skal gi en svært ren og uforvrengt diskantgjengivelse.

Frontplaten til diskanten er laget i Corian, et knallhardt og supersterkt akrylmateriale som blant annet brukes i eksklusive bordplater. Bakparten består av seks magneter som sitter i et ventilert hus, også dette av akryl.

White Diamond vil koste ca. 15.000 kroner per par, så dette blir en diskant forbeholdt de mer ekstreme high-end konstruksjonene der ute. Eller kanskje du selv vil prøve deg som selvbygger?

Tekniske data: Link

www.seas.no

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Følg Lyd & Bilde