Nyhet

Walkmen for de utvalgte

Sony har lansert to nye Walkman-modeller. De er stilige - men også vanvittig dyre.

Skrevet av / 10.02.22 - 09:01
Walkmen for de utvalgte

For de av oss som vokste opp på 80-tallet, så har Sony Walkman en spesiell plass i hifi-minnene. Den smarte lommespilleren, som gjorde musikk bærbar for første gang. Men man måtte spare opp lenge for å få råd til en Walkman.

Fire tiår senere finnes fortsatt Walkman-navnet, selv om kassettbåndet er en del av fortiden. Og man må fortsatt slakte sparegrisen for å få råd til en!

Sony har nettopp lansert to nye Walkman-modeller, og både design- og teknologimessig er de nokså unike. Men de har også en spiss målgruppe, da den billigste koster en formue, og den dyreste koster litt over det dobbelte.

NW WM1ZM2 MDR Z1R Situation02 Large
Walkman for voksne. Sony NW-WM1ZM2. (Foto: Sony)

Toppmodellen er Signature Series NW-WM1ZM2. Ikke bare er innmaten er i toppklasse. Selve kabinettet er av forgylt OFC-kobber med en renhet på 99,99%. Det høres litt voldsomut ut, men ifølge Sony gir dette en mer stabil digital grunn og høyere stivhet. Som skal sørge for klar og ekspansiv lyd.

NW WM1ZM frame Large
Vi er vant til OFC-kabler. Men Sony NW-WM1ZM2 har et kabinett i forgylt kobber! (Foto: Sony)

Den litt mer «rimelige» NW-WMA1M2 er bygget med en alumiumsramme, som gir et kabinett som er motstandsdyktig for elektrisk støy og annen interferens.

NW WM1AM2 Situation04 Large
Sony NW-WM1AM2. (Foto: Sony)

Forsterkerdelen i spilleren er Sonys egen fulldigitale S-Master HX Digital Amp-teknologi. Og Sony nevner at det er brukt utvalgte kondensatorer og blyfritt loddetin. Forbindelsen mellom forsterkerdelen og hodetelefonutgangen (man bruker selvfølgelig kablede hodetelefoner på en spiller i denne klassen!) er utført med tykk Kimber Kable i toppmodellen og en uspesifisert OFC-kabel i den billigste AM2-modellen.

I gamle dager (altså i tenårene til undertegnede) var lydkilden et kassettbånd. I dag kan musikken hentes trådløst over Wi-Fi og lagres som HD Flac-filer i det innebygde minnet (hhv. 255 og 128 GB) eller på et microSD-kort.

Og så var det den prisen: Sony NW-WM1AM2 koster 15.000 kroner, mens Sony NW-WM1ZM2 koster 38.000 kroner. Begge kan kjøpes fra april.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Strøm vinylplatene dine

Scroll to Top