TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Walkmen for de utvalgte

Sony har lansert to nye Walkman-modeller. De er stilige - men også vanvittig dyre.

forfatter
Publisert 10.02.22 - 09:01

For de av oss som vokste opp på 80-tallet, så har Sony Walkman en spesiell plass i hifi-minnene. Den smarte lommespilleren, som gjorde musikk bærbar for første gang. Men man måtte spare opp lenge for å få råd til en Walkman.

Fire tiår senere finnes fortsatt Walkman-navnet, selv om kassettbåndet er en del av fortiden. Og man må fortsatt slakte sparegrisen for å få råd til en!

Sony har nettopp lansert to nye Walkman-modeller, og både design- og teknologimessig er de nokså unike. Men de har også en spiss målgruppe, da den billigste koster en formue, og den dyreste koster litt over det dobbelte.

NW WM1ZM2 MDR Z1R Situation02 Large
Walkman for voksne. Sony NW-WM1ZM2. (Foto: Sony)

Toppmodellen er Signature Series NW-WM1ZM2. Ikke bare er innmaten er i toppklasse. Selve kabinettet er av forgylt OFC-kobber med en renhet på 99,99%. Det høres litt voldsomut ut, men ifølge Sony gir dette en mer stabil digital grunn og høyere stivhet. Som skal sørge for klar og ekspansiv lyd.

NW WM1ZM frame Large
Vi er vant til OFC-kabler. Men Sony NW-WM1ZM2 har et kabinett i forgylt kobber! (Foto: Sony)

Den litt mer «rimelige» NW-WMA1M2 er bygget med en alumiumsramme, som gir et kabinett som er motstandsdyktig for elektrisk støy og annen interferens.

NW WM1AM2 Situation04 Large
Sony NW-WM1AM2. (Foto: Sony)

Forsterkerdelen i spilleren er Sonys egen fulldigitale S-Master HX Digital Amp-teknologi. Og Sony nevner at det er brukt utvalgte kondensatorer og blyfritt loddetin. Forbindelsen mellom forsterkerdelen og hodetelefonutgangen (man bruker selvfølgelig kablede hodetelefoner på en spiller i denne klassen!) er utført med tykk Kimber Kable i toppmodellen og en uspesifisert OFC-kabel i den billigste AM2-modellen.

I gamle dager (altså i tenårene til undertegnede) var lydkilden et kassettbånd. I dag kan musikken hentes trådløst over Wi-Fi og lagres som HD Flac-filer i det innebygde minnet (hhv. 255 og 128 GB) eller på et microSD-kort.

Og så var det den prisen: Sony NW-WM1AM2 koster 15.000 kroner, mens Sony NW-WM1ZM2 koster 38.000 kroner. Begge kan kjøpes fra april.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Sony CDP-101 - klassikeren vi ikke glemmer Den første CD-spilleren så dagens lys i 1982, historien kjenner de fleste, men den første spilleren har mange glemt.
Følg Lyd & Bilde