High-End 2013

Den lille trådløse UnitiQute fra Naim, kommer i ny versjon. Forsterkeren har fått DAB+ radio, forbedret kretsløp og fem digitalinnganger.
forfatter

Tross beskjeden størrelse, ble vi ikke så rent lite betatt av UnitiQute. Testen konkluderte med «Unitiqute har alle egenskapene vi etterspør i et moderne hi-fi produkt samlet i en kompakt og brukervennlig pakke», og nå får UnitiQute 2 flere forbedringer.

DAB+ radio er bare en av dem. Et helt nytt kretsløp på firelags kretskort, skal gi bedre lyd fordi skjermingen er bedre, og støyen minimert. Ombord er det også en digitalomvandler – DAC, med opp til 32-bit/192kHz konvertering. Med digitale innganger som USB-inngang , to optiske og to koaksiale, kan man koble til de flere digitale lydkilder.

Støtte for rom-til-rom-tilkobling har den også fått, slik at man kan spille på flere spillere samtidig.

Den kan også kobles til nettverket via ethernetkabel, om man ikke velger å strømme til forsterkeren via det trådløse nettverket. I tilfelle kobler man til en liten gummiantenne på baksiden.

Naim U2 bakDen har også et sett analoge lydinnganger, og kan kobles til en separat forsterker fra pream-utgangene.

Forsterkerens effekt er oppgitt til 30 w per kanal.

Den kan selvsagt styres med Naims n-Stream app for iPod, iPad og iPhone, og spiller også Apple Lossless-filer opp til 24-bit/96kHz.

UnitiQute 2 skal koste 11.990 kr, og er i butikkene nå.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.