TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Vegghøyttaler fra MartinLogan

De er best kjent for sine fantastiske elektrostathøyttalere, men lager faktisk vanlige høyttalere også. Skjønt helt vanlig er ikke Motion-serien.

forfatter
Publisert 18.01.12 - 11:35

Men først de nye Motion-modellene. Det er et par år siden MartinLogan lanserte de førse Motion.-høyttalerne, som skilte seg radikalt fra elektrostathøyttalerne vi var vant til å se derfra, ved at de var bygget som konvensjonell høyttalere. Med dynamiske elementer i en firkantet kasse.

Som de fleste bygger høyttalere altså.

Motion 20 og 40, skiller seg dog fra vanlige høyttalere, fordi de kombinerer MartinLogans variant av den berømte bånddiskanten Oskar Heil fant opp, med henholdsvis 5,5-tommers eller 6,5-tommers (Motion 20 og 40) basselementer, med aluminiumsmembraner. I et glanset, sortlakkert gulvstående kabinett.

De nye høyttalerne føyer seg inn i en rekke – ni – Motion-modeller, bestående også av senterhøyttalere, bokhyllehøyttalere, og surroundhøyttaleren Motion FX.

Siste skudd på stammen, er Motion SLM, eller slim. En sylslank vegghøyttaler med samme Folded Motion bånddiskant, og fire 4-tommers dynamiske elementer.

Høyttaleren er bare 4,75 cm dyp, 16,2 cm bred og 64,2 cm høy, og kan henges på veggen eller settes på en hylle.

Fem SLM kan utgjøre et fullverdig 5.1-kanals surroundhøyttalersett, men må kombineres med en subwoofer, for å få skikkelig basstrøkkk i rommet.

Høyttaleren alene rekker bare ned til 110 hz, og man bør ned på 40-tallet for å få tilstrekkelig bass i et hjemmekinooppsett.

Høyttalerne er ventet i salg i løpet av våren, og vi skal så fort som mulig komme tilbake med en test.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde