Høyttalere

De er best kjent for sine fantastiske elektrostathøyttalere, men lager faktisk vanlige høyttalere også. Skjønt helt vanlig er ikke Motion-serien.
forfatter

Men først de nye Motion-modellene. Det er et par år siden MartinLogan lanserte de førse Motion.-høyttalerne, som skilte seg radikalt fra elektrostathøyttalerne vi var vant til å se derfra, ved at de var bygget som konvensjonell høyttalere. Med dynamiske elementer i en firkantet kasse.

Som de fleste bygger høyttalere altså.

Motion 20 og 40, skiller seg dog fra vanlige høyttalere, fordi de kombinerer MartinLogans variant av den berømte bånddiskanten Oskar Heil fant opp, med henholdsvis 5,5-tommers eller 6,5-tommers (Motion 20 og 40) basselementer, med aluminiumsmembraner. I et glanset, sortlakkert gulvstående kabinett.

De nye høyttalerne føyer seg inn i en rekke – ni – Motion-modeller, bestående også av senterhøyttalere, bokhyllehøyttalere, og surroundhøyttaleren Motion FX.

Siste skudd på stammen, er Motion SLM, eller slim. En sylslank vegghøyttaler med samme Folded Motion bånddiskant, og fire 4-tommers dynamiske elementer.

Høyttaleren er bare 4,75 cm dyp, 16,2 cm bred og 64,2 cm høy, og kan henges på veggen eller settes på en hylle.

Fem SLM kan utgjøre et fullverdig 5.1-kanals surroundhøyttalersett, men må kombineres med en subwoofer, for å få skikkelig basstrøkkk i rommet.

Høyttaleren alene rekker bare ned til 110 hz, og man bør ned på 40-tallet for å få tilstrekkelig bass i et hjemmekinooppsett.

Høyttalerne er ventet i salg i løpet av våren, og vi skal så fort som mulig komme tilbake med en test.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.