High-end nettverksspiller med Wimp HiFi

Den svenske Bladelius Mimer er den første high-end nettverksspilleren med strømmetjenesten Wimp HiFi innebygd. Strømming i full CD-kvalitet!
forfatter

Bladelius Mimer, som er både designet og bygget i Sverige, er en kombinert forforsterker og nettverksspiller. Den elegante, flate spilleren henges på veggen og kan kobles trådløst til hjemmenettverket.

Noe av det som gjør Mimer spesielt interessant, er at den har strømmetjenesten Wimp HiFi innebygd. Om du har en Wimp HiFi-konto kan du dermed strømme i FLAC-format, som gir ekte CD-kvalitet. I motsetning til andre strømmeabonnementer som fjerner noe av lydbildet, i større eller mindre grad.

Forforsterkerdelen er helt analog, og med fullbalanserte kretser gir den lavest mulig støygulv med XLR-kabler. Lydnivåjusteringen skjer helt analogt.

I digitaldelen bufres og reklokkes signalet for å redusere jitter, og dermed gi renere lyd fra det digitale lydsignalet.

Strømforsyningen regenererer strømmen. Vekselstrøm gjøres om til 12 volts likestrøm, men konverteres så tilbake til vekselstrøm på en måte som sies å gjøre strømsignalet helt fritt for uønskede irregulariteter. Dette for å gi et best mulig og mest mulig støyfritt utgangspunkt for videre håndtering av musikksignalet.

Trenger du flere tilkoblinger enn de som er i Mimer, vil det tilbys eksterne koblingsbokser i fremtiden, som for eksempel flere XLR-innganger og -utganger, platespillerforsterker for MM/MC-pickuper eller flere digitale innganger.

Spesifikasjoner:

Nettverk
32-bit / 384 kHz støtte via NAS/USB. (Via koaksial og optisk kabel er 24-bit / 192 kHz maksimalt)
Wi-Fi og kablet nettverkstilkobling.
NAS-støtte via UPNP.
Wimp HiFi-klient (alle formater, også FLAC og potensielt 24-bits strømming i fremtiden)
Spotify klient (kan aktiveres)
Airplay (kan aktiveres)
Multiromsstøtte (kan aktiveres)
Programvareoppgradering via nettverket.
Spillelister. Du kan mikse spillelister med spor fra både Wimp, Spotify, NAS og USB samtidig.

Tilkoblinger
1 analog 3,5 mm stereoinngang
2 koaksiale digitalinnganger
2 optiske digitalinnganger
2 USB3-innganger.
1 USB m/ OTG-støtte
RCA forforsterkerutgang til effektforsterker (opp til 15 volt)
1 hodetelefonutgang (driver 32-600 Ohm)
1 koaksial digitalutgang

Mål:
247mm x 428mm x 78mm (b x h x d)

Pris:
27.000 kr

norskaudioteknikk.no
bladelius.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.