TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Vask platene dine

Synes du det knitrer mye når du spiller vinylplater? Prøv en platevasker.

forfatter
Publisert 26.01.16 - 10:06

Du har kanskje en platebørste med syltynne hår som skal renske opp i rillene. Dessverre dytter de like ofte små partikler med i rillene på LP-er, for å få dem bort kreves det sterkere lut. Eller, ikke lut, vaskemiddel med høyt såpeinnhold – som oppvaskmiddel – eller sterke flekkfjerningsmidler.

Mild såpe er tingen.

Det legger ikke igjen et belegg som støvet fester seg i, og brukt sammen med en platevasker kan platene dine bli som nye etterpå.

Pro-Ject er best kjent for sine mange platespillermodeller, men har endelig sett et voksende behov for vedlikehold og lansert en platevasker. Med det talende navnet Vinyl Cleaner VC-S.

Den koster 5000 kr og dyprenser vinylplater med en konsentrert rengjøringsveske som løser opp skitt og demper statisk elektrisitet. Pro-Ject sier at den trenger bare et par rotasjoner på å rengjøre en LP-side, det er ganske kjapt.

Veskebeholderen tar 2,5 liter, og en kanne med rengjøringsmiddel koster fra 200 kr, da holder det til 150 LP-er. En større kanne med rengjøringsmiddel kan rekke til opp til 1500 LP-er, og det finnes renseveske som er laget for 78-plater også.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde