Vask platene dine

Synes du det knitrer mye når du spiller vinylplater? Prøv en platevasker.
forfatter

Du har kanskje en platebørste med syltynne hår som skal renske opp i rillene. Dessverre dytter de like ofte små partikler med i rillene på LP-er, for å få dem bort kreves det sterkere lut. Eller, ikke lut, vaskemiddel med høyt såpeinnhold – som oppvaskmiddel – eller sterke flekkfjerningsmidler.

Mild såpe er tingen.

Det legger ikke igjen et belegg som støvet fester seg i, og brukt sammen med en platevasker kan platene dine bli som nye etterpå.

Pro-Ject er best kjent for sine mange platespillermodeller, men har endelig sett et voksende behov for vedlikehold og lansert en platevasker. Med det talende navnet Vinyl Cleaner VC-S.

Den koster 5000 kr og dyprenser vinylplater med en konsentrert rengjøringsveske som løser opp skitt og demper statisk elektrisitet. Pro-Ject sier at den trenger bare et par rotasjoner på å rengjøre en LP-side, det er ganske kjapt.

Veskebeholderen tar 2,5 liter, og en kanne med rengjøringsmiddel koster fra 200 kr, da holder det til 150 LP-er. En større kanne med rengjøringsmiddel kan rekke til opp til 1500 LP-er, og det finnes renseveske som er laget for 78-plater også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.