Vask platene dine

Synes du det knitrer mye når du spiller vinylplater? Prøv en platevasker.
Annonse
Annonse
forfatter

Du har kanskje en platebørste med syltynne hår som skal renske opp i rillene. Dessverre dytter de like ofte små partikler med i rillene på LP-er, for å få dem bort kreves det sterkere lut. Eller, ikke lut, vaskemiddel med høyt såpeinnhold – som oppvaskmiddel – eller sterke flekkfjerningsmidler.

Mild såpe er tingen.

Det legger ikke igjen et belegg som støvet fester seg i, og brukt sammen med en platevasker kan platene dine bli som nye etterpå.

Pro-Ject er best kjent for sine mange platespillermodeller, men har endelig sett et voksende behov for vedlikehold og lansert en platevasker. Med det talende navnet Vinyl Cleaner VC-S.

Den koster 5000 kr og dyprenser vinylplater med en konsentrert rengjøringsveske som løser opp skitt og demper statisk elektrisitet. Pro-Ject sier at den trenger bare et par rotasjoner på å rengjøre en LP-side, det er ganske kjapt.

Annonse

Veskebeholderen tar 2,5 liter, og en kanne med rengjøringsmiddel koster fra 200 kr, da holder det til 150 LP-er. En større kanne med rengjøringsmiddel kan rekke til opp til 1500 LP-er, og det finnes renseveske som er laget for 78-plater også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.