HIGH-END 2011

Norske Adyton ga en av messens største forsterkere, sin internasjonale debut. Tyske Burmester viste en helt nye serie elektronikk, og Sonus faber satte hjerter i brann med smellvakre høyttalere.
Annonse
Annonse
forfatter

La oss holde oss til hjemmebane først. At det er mange tyske produsenter på high-end-messen er ikke så rart, men en av de som finnes her hjemme, er Burmester. Som alltid i upåklagelig utførelse, og som regel med gode demoer.


Foruten den lille B10 høytaleren som vi allerede har skrevet om – den ble forresten vist i en aktiv utgave også – viste de også en oppgradert Rondo-serie, og spilte mye av musikken under demoene fra den nye musikkserveren.


Pure heter den nye serien. Her vist som analog forforsterker, men det kommer naturligvis flere komponenter i serien, som skal være i butikkene i høst.

Prisen er ikke kjent, men dette blir neppe blant Burmesters dyreste komponenter.

Det er derimot Cordis 3.4. Adytons hittil største og dyreste effektforsterker, i kilowattklassen.

Forsterkeren som her befinner seg nederst til høyre, ble demonstrert med den gulvstående Raidho c-4 og den lille X-Monitor. Lyden ble gradvis bedre etter hvert som de fikk jobbet litt med akustikken i rommet, og med den enorme Adyton-forsterkeren, lød det hele lett og uanstrengt.

Det var en annen høyttalerprodusent som virkelig fikk folk til å gape, og det uten å spille en tone.

Sonus faber er kjent for sine nydelige høyttalerkabinetter, men med de nye Amati og Guarneri-modellene, parkerte de fullstendig det meste av høyttalerdesign på messen.

Guarneri Evolution er mye større enn den første Guarneri-modellen, og bruker helt andre elementer. Som Amati Futura, leveres den i høyglanslakkert treverk, ikke trefiner altså, med svært forseggjorte forkrommede detaljer.


Den store Sonus faber – bildet over – ble heller ikke demonstrert dessverre.

Det ble heller ikke YBAs nye musikkserver, som kommer til  høsten. En lekker sak med fargeskjerm og innganger for det aller meste, men ikke AirPlay, ikke riktig ennå i allefall.

YBA spilte derimot på sin nye Signature-serie, og på et par kompakte Diapason-høyttalere, en av messens mest behagelige demoer faktisk, med organisk, uanstrengt og dynamisk lyd.

Hvordan Parasounds kommende CD-spiller vil opppføre seg aner vi ikke. Det skal vi imidlertid finne ut i høst. For da er den klar og vi skal rydde plass på testbenken til en CD1

Plass på testbenken skal vi også finne til Furutech to nye hodetelefonforsterkere. Den ene, GT40, har integrert platespillerinngang, USB-inngang med tilhørende digitalkonverter, og hodetelefonutgang:

Den lille ADL, er en bærbar hodetelefonforsterker, som drives av batterier, og har USB-inngang på baksiden. En lekker liten sak som er liten nok til å gå ned i lommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.