Search
Generic filters

Vakrest i verden…

Norske Adyton ga en av messens største forsterkere, sin internasjonale debut. Tyske Burmester viste en helt nye serie elektronikk, og Sonus faber satte hjerter i brann med smellvakre høyttalere.

La oss holde oss til hjemmebane først. At det er mange tyske produsenter på high-end-messen er ikke så rart, men en av de som finnes her hjemme, er Burmester. Som alltid i upåklagelig utførelse, og som regel med gode demoer.


Foruten den lille B10 høytaleren som vi allerede har skrevet om – den ble forresten vist i en aktiv utgave også – viste de også en oppgradert Rondo-serie, og spilte mye av musikken under demoene fra den nye musikkserveren.


Pure heter den nye serien. Her vist som analog forforsterker, men det kommer naturligvis flere komponenter i serien, som skal være i butikkene i høst.

Prisen er ikke kjent, men dette blir neppe blant Burmesters dyreste komponenter.

Det er derimot Cordis 3.4. Adytons hittil største og dyreste effektforsterker, i kilowattklassen.

Forsterkeren som her befinner seg nederst til høyre, ble demonstrert med den gulvstående Raidho c-4 og den lille X-Monitor. Lyden ble gradvis bedre etter hvert som de fikk jobbet litt med akustikken i rommet, og med den enorme Adyton-forsterkeren, lød det hele lett og uanstrengt.

Det var en annen høyttalerprodusent som virkelig fikk folk til å gape, og det uten å spille en tone.

Sonus faber er kjent for sine nydelige høyttalerkabinetter, men med de nye Amati og Guarneri-modellene, parkerte de fullstendig det meste av høyttalerdesign på messen.

Guarneri Evolution er mye større enn den første Guarneri-modellen, og bruker helt andre elementer. Som Amati Futura, leveres den i høyglanslakkert treverk, ikke trefiner altså, med svært forseggjorte forkrommede detaljer.


Den store Sonus faber – bildet over – ble heller ikke demonstrert dessverre.

Det ble heller ikke YBAs nye musikkserver, som kommer til  høsten. En lekker sak med fargeskjerm og innganger for det aller meste, men ikke AirPlay, ikke riktig ennå i allefall.

YBA spilte derimot på sin nye Signature-serie, og på et par kompakte Diapason-høyttalere, en av messens mest behagelige demoer faktisk, med organisk, uanstrengt og dynamisk lyd.

Hvordan Parasounds kommende CD-spiller vil opppføre seg aner vi ikke. Det skal vi imidlertid finne ut i høst. For da er den klar og vi skal rydde plass på testbenken til en CD1

Plass på testbenken skal vi også finne til Furutech to nye hodetelefonforsterkere. Den ene, GT40, har integrert platespillerinngang, USB-inngang med tilhørende digitalkonverter, og hodetelefonutgang:

Den lille ADL, er en bærbar hodetelefonforsterker, som drives av batterier, og har USB-inngang på baksiden. En lekker liten sak som er liten nok til å gå ned i lommen.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.