TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Trippel-lansering fra Thorens

De har holdt på med platespillere lengre enn de fleste, og nå smeller de til med tre stykker i high-end-klassen.

forfatter
Publisert 14.05.15 - 15:58

Vinylsalget holder seg godt, det sammen gjør salget av platespillere, men det spørs om Thorens kommer til å selge i bøtter og spann av de nye 900-modellene.

En platespiller fra Thorens koster fire-femtusen kroner, men disse tre blir mye dyrere.

Spillerne ser tilsynelatende like ut, men det er utenpå. Innvendig bruker de hver sin utgave av et fjærende chassis, som skal absorbere vibrasjoner, og holde dem borte fra pickup-nålen.


_1000482Det fjærende opphenget holdes stabilt med små vekter og fjærene kan enkelt justeres fra utsiden, slik at man kan finstille de vertikale bevegelsene til opphenget.

De tre spillerne, TD 903, 905 og 907, er ellers likt konstruert med det samme dempede ytterkabinettet i lakk eller trefiner, og leveres med en Thorens TP 92 tonearm. Toppmodellen bruker en 10-tommers TP 88 med ett oppheng, så kalt uni-pivot.

De to enkleste spillerne bruker en glasstallerken, toppmodellen en aluminiumstallerken, og topplaten er en sandwich av aluminium og polyetylen.

_1000483

TD 907 bruker en konisk polypropylen-membran mellom lageret til tallerkenen, og topplaten, og har i tillegg balanserte utganger.

Spillerne ventes å være i salg fra oktober 2015, prisene er estimert til 3500 Euro for TD 903, 6o00 Euro for 905 og 9000 Euro for toppmodellen 907.

_1000478

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde