Search
Generic filters

Trådløse Tivoli-radioer og DAB

Amerikanske Tivoli Audio overtar selv distribusjonen i Norge, og lanserer samtidig flere nye trådløse Tivoli-radioer.

Den lille Tivoli-radioens suksess har gjort merkevaren til allemannseie og blitt selve synonymet på god radiolyd. Alle som har byttet ut den gamle kjøøkkenradioen, men en Tivoli Model One i trekabinett, skjønner hva jeg mener. Etter mange år med Neby Hi-Fi Concept som importør, tar nå Tivoli Audio over distribusjonen av radioene selv.

Grunnlegger, styreformann og leder av selskapet, Tom DeVesto, forteller at Tivoli Audio har opprettet et sentralt Europa-kontor og hovedlager i Nederland. Som skal forsyne Norge med flere Tivoli-radioer enn noensinne. Der har de også opprettet et supportsenter med norsktalende, slik at kundene kan få svar på spørsmål om de skulle støte på noen problemer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tivoli-radioen ble resultatet av et samarbeide med Tom DeVesto og Henry Kloss. Mannen som hadde skapt Kloss-radioen, en liten bordradio som ga uvanlig rik og fyldig lyd grunnet sin unike konstruksjon.

DeVesto har brukt det samme prinsippet i sine radioer, men med moderne teknikk som for eksempel DAB, Wi-Fi og Bluetooth.

Flere og flere av Tivoli-radioene, også den klassiske Model One, har fått Bluetooth integrert. Noe som er en fordel, siden man kan strømme musikken trådløst fra et nettbrett eller en smartmobil, til radioen. Eller som DeVesto demonstrerer på bildet over, spille musikk fra en av flere tusen nettradiostasjoner i Tivoli-appen for nettbrett eller smartmobil.

Den klassiske Model One, men her med Bluetooth.
Den klassiske Model One, men her med Bluetooth.

DeVesto er ikke klar for å gi opp FM ennå, selv om DAB er i ferd med å få feste i flere land og dekningen i Norge spesielt, er meget høy. – FM vil leve i mange år til, og det er ikke godt å vite hva politikerme til slutt beslutter seg for, sier han, før han lakonisk legger til: – De er jo kjent for å holde fast ved beslutninger og aldir endre mening.

Tom DeVesto har stor tro på DAB-kringkasting, men foretrekker å tilby kundene sine alle muligheter. Derfor har de fleste nye Tivoli-modeller både FM og DAB, gjerne i kombinasjon med trådløs Bluetooth-mottak. Eller wi-fi-tilkobling som i Model 10. Som for tiden er tilgjengelig i flere farger med FM/DAB/DAB+ til redusert pris – ned 1.000 kr – til 1.599 kr. Testen leser du her.

palpgroup_018_res-medium

Flere nye Tivoli-produkter vil følge i løpet av våren 2013, og Tivolis første hodetelefoner er allerede i salg på Tivolis nettsider og hos utvalgte forhandlere. Radio Silenz heter modellen, som er en kompakt hodetelefon med øreklokker i tre, men uten fjernkontroll av musikken på mobilen eller mikrofon for samtale, men med elektronisk støydemping.

rsch_001_res-medium

Som selvsagt ikke virker når batteriet er tomt, men i motsetning til andre hodetelefoner med elektronisk støydemping, kan man fremdeles spille musikk med Radio Silenz. Som koster 1.199 kr og leveres i kirsebær, valnøtt eller sort treverk.

 

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Men bare hvis du har en Samsung-mobil.
I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.
SSD er nå standard i alle Apples iMacs.
En av årets største kinolanseringer fra Walt Disney, Mulan, slippes nå direkte på strømmetjenesten Disney+.
Samsung har nettopp lansert Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien er vi kjent med, men begge modellene byr på design og finesser som virker svært lovende.
I tillegg til Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lansert Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sist, men ikke minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
En lekket YouTube-video ser ut til å avsløre nye opplysninger om Sonys støyreduserende hodetelefoner.
Logitech kutter ledningen på sitt gaming-headsett, som er utviklet i samarbeid med profesjonelle spillere.

Aktuelle tilbud

Annonse

Thorens TD 402 DD

Veil.pris 10490 ,- Thorens treffer ikke målet Sjekk beste pris

Technics SL-1210 MK7

Veil.pris 9990 ,- DJ-spiller for musikkfrelste Sjekk beste pris

Hegel H390

Veil.pris 49995 ,- Halve prisen, samme råskapen Sjekk beste pris

Rega Planar 10

Veil.pris 64995 ,- Det beste platespillerkjøpet i high-end klassen Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.