Musikkstrømming

Arcam har laget en trådløs AirPlay-versjon av sin kompakte digtalkonverter, som er perfekt for Apple-brukere
forfatter

Den lille DAC-en heter treffende nok airDAC, og lar deg strømme musikk direkte fra en iPhone eller iPad, med Apples AirPlay-teknologi. Som noen foretrekker foran Bluetooth fordi de mener lyden over AirPlay er bedre.

AirPlay bruker det trådløse nettverket i hjemmet, det betyr at rekkevidden er langt bedre enn med Bluetooth. Opp til tre ganger bedre.

236_large

Arcam airDAC har også digitale lydinnganger, men ikke USB, slik at man kan koble flere enheter til DAC-en, for bedre signalbehandling og bedre lyd.

Den bruker en 24bit/192khz DAC fra Texas Instruments, og kan også kobles til nettverket med en ethernett-kabel. Den kan også kobles til en ekstern DAC, for enda bedre lyd.

DAC-en er vist tidligere, så langt tilbake som på CES i Las Vegas i år, men har latt vente på seg. Prisen er ventet å ligge rundt 4000 kr når den omsider dukker opp i butikkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.