Musikkstrømming

Arcam har laget en trådløs AirPlay-versjon av sin kompakte digtalkonverter, som er perfekt for Apple-brukere
Annonse
Annonse
forfatter

Den lille DAC-en heter treffende nok airDAC, og lar deg strømme musikk direkte fra en iPhone eller iPad, med Apples AirPlay-teknologi. Som noen foretrekker foran Bluetooth fordi de mener lyden over AirPlay er bedre.

AirPlay bruker det trådløse nettverket i hjemmet, det betyr at rekkevidden er langt bedre enn med Bluetooth. Opp til tre ganger bedre.

236_large

Arcam airDAC har også digitale lydinnganger, men ikke USB, slik at man kan koble flere enheter til DAC-en, for bedre signalbehandling og bedre lyd.

Den bruker en 24bit/192khz DAC fra Texas Instruments, og kan også kobles til nettverket med en ethernett-kabel. Den kan også kobles til en ekstern DAC, for enda bedre lyd.

DAC-en er vist tidligere, så langt tilbake som på CES i Las Vegas i år, men har latt vente på seg. Prisen er ventet å ligge rundt 4000 kr når den omsider dukker opp i butikkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.