Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Technics SL-1210G kommer i sort

Technics SU-G700M2 blir mer dynamisk og får MC-inngang.

Den velspillende forsterkeren som vi testet for ganske lenge siden, kommer i en oppgradert versjon som vi gleder oss til. På utsiden er SU-G700M2  – eller bare mark II – lik SU-G700 som vi altså har testet.

Men på innsiden har den fått blant annet oppdaterte kretsløp, og strømforsyning fra flaggskipet SU-R1000.

SU-G700M2

Den har fremdeles Technics JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimization) og LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), som reduserer jitterstøy og bedre matcher forsterkeren til variable høyttalerbelastninger.

Strømforsyningen er hentet fra SU-R1000, og kalles GaN-komponenter (Gallium-Nitride), FET-transistorer, og Silicium Carbide (SiC) dioder. Den har også fått en MC-inngang for Moving Coil-pickuper, i tillegg til MM-pickup.

Annonse

Technics mener at lyden er mer dynamisk, kontrollert og lydbildet større. Lavere forvrengning og bedre fokus, med forbedret gjennomsiktighet, er resultatet av oppgradringen til mark II-versjon.

Forsterkeren er i butikkene i november 2021, priset til 27.000 kr.

Annonse

Effekt:

70W + 70W ( 1kHz, T.H.D. 0.5 %, 8Ω, 20kHz LPF )
140W + 140W ( 1kHz, T.H.D. 0.5 %, 4Ω, 20kHz LPF )

SL-1210G

Den velkjente platespilleren er high-end-utgaven av SL-1200G, bare i helsort utgave. Selv armøret er sort her, men ellers er spilleren teknisk identisk med SL-1200G. Den samme kjerneløse motoren med to rotorer som fjerner cogging, og magnesiumarmen er montert på en massiv, firelags plinth med aluminium og silikondemping.

SL-1210G er også i salg fra november 2021, og prisen er 44.999 kr.

SB-G90M2

Samtidig slippes også den gulvstående SB-G90M2, som er en oppdatert utgave av SB-G90, hvor Technics har forbedret koaksialelementet med FEM-simuleringer og en faseplugg. Basselementene er dempet med en innvendig plate, og kabinettet er redesignet for å dempe resonanser og stående bølger. De har også fått bi-wire kabelterminaler.

Høyttalerne er priset til 26000 kr stk, og er i salg fra november/desember 2021.

SB-G90M2

SB-C600E

Annonse

Den samme behandlingen har koaksialelementet i den kompakte SB-C600E også fått. Den er ikke i butikkene før i desember, men vi vet allerede at prisen blir 9999 kr paret.

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.