Nyhet

Technics SL-1200GR2 platespiller

Technics bytter motorstyring.

Skrevet av / 07.09.23 - 11:00
Technics SL-1200GR2 platespiller

Man skal vite hva man skal se etter for å se forskjell på de ulike platespillerne i Technics SL-1200-serie. Denne for eksempel, legger seg i prisklassen midt mellom SL-1500C og SL-1200G. Førstnevnte er den beste spilleren i sin klasse, som har innebygget phono-trinn. Den andre er en high-end spiller, som overhodet ikke er laget for DJ-er, men audiofile musikkentusiaster.

Så hvor passer Technics SL-1200GR2 inn?

Les også Sensasjonelt god spiller Dette er platespilleren for den som elsker musikk, enten man er hi-fi-interessert eller ikke.

Den første utgaven ble introdusert i 2016 og koster under det halve av en SL-1200G, men ser dønn lik ut. SL-1200GR har en enklere konstruksjon med én elektromotor, et enklere chassis og et annet armrør og armoppheng.

Den nye SL-1200GR2 har faktisk fått omfattende oppgraderinger på innsiden, som Technics mener har gjort spilleren enda bedre.

Foto: Technics

Foruten at den også kan leveres i matt sort, har den nye utgaven fått et nytt motorsystem, en flertrinns strømforsyning med lavere støygulv, og bedre motorstyring. Det skal gi spilleren enda bedre gangpresisjon med lavere avvik, mer stabil rotasjon og færre vibrasjoner.

En bonus av alt dette, er i følge Technics, bedre sporingspresisjon for nålearmen, som ikke påvirkes av irregulær gange og vibrasjoner – om enn mikroskopiske, på samme måte som før.

Motorstyringen bruker et 1-bits pulsviddemodulert digitalsignal – Delta-Sigma(ΔΣ), ikke så ulikt det de bruker i forsterkernes JENO Engine, for å styre gangpresisjonen.

Les også Technics SL-1200G Verdens kanskje best kjente platespiller er tilbake, forkledd som en DJ-spiller.

Strømforsyningen bruker en støykansellerend krets hentet fra high-end spilleren SL-1000R, som jobber med 100 kHz, og bruker invertert fase for å eliminere det som måtte være av reststøy i strømforsyningen.

Chassiset er bygget på to lag med og BMC, som er et dødt gummilgnende materiale, som demper vibrasjoner. Tallerkenen er tolags med en tykk gummimatte, og den s-formede tonearmen har et armrør i aluminium.

Spilleren blir tilgjengelig i oktober i sølvgrått og sort, men prisen er ikke klar i skrivende stund.

Les også Technics SL-1000R Den høye prisen overskygges av en vanvittig kvalitet, for ikke å snakke om den vanvittig gode lyden.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

Scroll to Top