Nyhet

TEAC UD-N701N og AP-701

Her er prisene på begge.
forfatter

De to TEAC-produktene ble vist allerede i mars i år, og var planlagt lansert i vår, men tilgangen på komponenter har forsinket produksjonen. Nå nærmer det seg midlertidig, og i høst – trolig september, vil begge være å finne hos utvalgte forhandlere.

Den ene, AP-701, er en ren effektforsterker basert på Hypex Ncore-forsterkermoduler, som leverer opptil 170 w effekt i 8 ohm.

Begge kan leveres i en silkematt sort eloksert utførelse, og har små rackhåndtak på sidene.

Den nye UD-701N, er en forforsterker med innebygget digitalkonverter, USB-inngang og nettverkstilkobling. Den har fått TEACs nye diskret oppbyggede ΔΣ, Delta Sigma-DAC, som støtter MQA,  22.5MHz DSD og 384kHz/32-bit PCM.

Her støttes også RDOT-NEO* som er en oppkonverteringsalgoritme, hvor samplefrekvensen til PCM-signaler, kan oppkonverteres to, fire, eller åtte ganger. Til maks 384 kHz, for å strekke frekvensgangen over 20 kHz.

* (Refined Digital Output Technology NEO)

Som effektforsterkeren AP-701, er også UD-701N bygget som to monokretser – dual mono – og fullbalansert fra inn- til utgang.

Den har fire digitale innganger og to par analoge innganger, og støtter strømming fra Spotify Connect, Tidal, Qobuz, og TuneIn nettradio, og den er selvsagt Roon Ready.

Det kan strømmes via Bluetooth, som også støtter både LDAC og aptX HD opptil 48kHz/24-bit, eller høyoppløst musikkfiler via nettverket som kobles til via Ethernet bak på UD-701N.

Observante øyne vil legge merke til at den har to hodetelefonutganger på fronten, en vanlig og en en firepinns balansert XLR-kontakt.

Det finnes også en Teac HR Streamer-app, både for mobil og nettbrett, som støtter Open Home-protokollen, og samler musikk på tvers av plattformer og strømmetjenester.

Prisen er oppgitt til 39998 kr for UD-701N, og 33998 kr for sluttforsterkeren AP-701.

Teac får MQA-støtte To flaggskip-produkter fra Teac får nå full MQA-støtte: nettverksspilleren NT-505 og strømmeforsterkeren NR-7CD.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.