Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

TAD-C1000: Svindyr forforsterker fra TAD

Når TAD kommer med et nytt produkt, veit du at det blir dyrt. TAD-C1000 er en forforsterker hvor man har tenkt på "alt".

Skrevet av / 05.08.23 - 08:00
TAD-C1000: Svindyr forforsterker fra TAD

Technical Audio Devices Laboratories (TAD Labs) er eid av Pioneer, men denne gjengen i hvite frakker står for noe helt spesielt. Å tro at deres produkter blir billige, er som å håpe på at Rolls-Royce plutselig skal lage en bil som konkurrerer med Nissan Leaf. Det skjer bare ikke.

Helt analog

TAD-C1000 er en helt ny forforsterker, og til den nette pris av «alt du eier og har» får du verken digitale innganger eller noen form for strømming. Den er analog hele veien, med fire par balanserte XLR-innganger i tillegg til to ubalanserte RCA. To par XLR- og to RCA-utganger er også på plass, for tilkobling til diverse effektforsterkere.

Forforsterkeren er det nyeste tilskuddet til TADs Evolution-serie, og deler formspråk med andre komponenter i den serien. Som selvsagt har tilsvarende priser. Hvis du planlegger et komplett anlegg, så håper jeg du trives i dialysemaskinen – for dette vil fort kreve begge nyrene.

TAD TAD-C1000 black rear
Sjenerøst med balanserte kontakter, men her får du ingen digitale. Foto: TAD

DNA fra effektforsterker

TAD Labs har benyttet deler av konstruksjonen fra sin effektforsterker M700, og tilpasset den en forforsterdesign. For å oppnå den best tenkelige balansen har TAD testet ytelsen til hver eneste FET-enhet, og valgt matchende par for positive og negative elementer til C1000. Dette skal bidra til en stabilitet av absolutt høyeste klasse.

Fullstendig symmetrisk

Kretslayouten er fullstendig symmetrisk plassert på understellet, for å unngå selv de minste variasjoner mellom positive og negative signaler, og høyre og venstre kanal. Også selve kabinettkonstruksjonen og ikke minst tilkoblingspanelet på baksiden er totalt symmetriske. For å understreke hvor viktig det er med symmetri, har TAD benyttet to transformatorer, begge selvsagt symmetrisk plassert på hver sin side i kabinettet.

Det betyr, at om du hadde tatt en baufil og saget over forsterkeren på midten, og holdt den ene halvdelen inntil et speil, så ville det bare sett ut som en hel forsterker.

TAD TAD-C1000 black front
«Moderne» er vel ikke akkurat et ord man kan bruke for å beskrive utseendet på TAD-C1000. Foto: TAD

Ren signalvei

For å sikre en renest mulig signalvei, er den interne spolen i transformatorene direkte koblet til strømforsyningen, for å unngå unødvendige ledninger imellom. Alle termineringer som er gjort på innsiden, også til hovedkortet, er gjort med oksygenfrie klemmeskruer belagt med ikke-magnetiske materialer for å eliminere den minste magnetiske påvirkning.

Volumhjulet, selvsagt på midten av fronten, er montert på et kulelager med høy presisjon, for å sikre silkemyk bevegelse, med eksepsjonelt jevn rotasjon. Den sentermonterte utformingen symboliserer det symmetriske oppsettet av de interne kretsene.

C1000 er dessuten konstruert for å drepe den minste vibrasjon. Og alle komponenter på innsiden er enten laget av TAD, eller spesialkonstruert for TAD av andre.

TAD-C1000: Pris og tilgjengelighet

TAD-C1000 blir tilgjengelig i oktober, til den nette sum av 25.000 dollar. Som fort betyr 300.000 kroner før du får snudd deg.

Heldigvis er fjernkontroll inkludert.

Mer info: tad.tokyo/en

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Spesialmodell i Lamborghini-farger

NAD-integrert lover kvalitetslyd til budsjettpris

FiiO slipper flere produkter

Scroll to Top