Musikkspiller

iRivers nye AK100 lagrer og spiller musikken fra 24-bits lydfiler, i samme kvalitet som brukes i studioopptak.
forfatter

De færreste musikkspillere gir deg mulighet til å spille noe annet enn MP3 eller AAC-lydfiler. Legg til et par middelmådige ørepropper, og de fleste skjønner at lydkvaliteten ikke står i høysetet. Men iRiver vil det annerledes med AK100. En knøttliten bærbar spiller som leveres uten ørepropper eller hodetelefoner. I stedet foreslår de at man kjøper et par gode hodetelefoner, som uansett vil lyde bedre enn kjipe ørepropper.

Det spesielle med AK100, er at den støtter avspilling av Apples ukomprimerte AIFF-lydfiler, ALAC (Apple Lossless Audio Codec) og AAC-filer som brukes av iTunes Store, og ikke minst: Mastering Quality Sound (MQS). Lydfiler i 24-bit/192 kHz oppløsning, som er tilgjengelig fra HDtracks, og som holder høyere teknisk kvalitet enn CD-lydfiler.

Den støtter også avspilling av FLAC, OGG, WMA, MP3, WAV og  APE-filer.

astell-and-kern-front-and-back

Spilleren støtter nemlig Astell & Kern som er navnet bak MQS-filene, altså musikk spilt inn ukomprimert i 24-bit, og avspilt bit for bit av spillerens Wolfson WM8740 24-bit/192kHz DAC.

Den kan også brukes som DAC koblet til en laptop som avspiller, og det digitale signalet kan tappes fra spillerens optiske digitalutgang, og konverteres av en separat DAC. Med et internminne på 32 GB og til kortplasser (SD-kort), på til sammen 96 GB, får man plass til tusenvis av høyoppløste MQS-filer.

Skulle man likevel ikke være helt tilfreds med lyden, har spilleren en fembånds equaliser hvor man kan endre klangbalansen, etter egen snak.

Navigeringen i spillelistene foregår på en 2,4-tommers pekeskjerm, og spilleren har et lett tilgjengelig volumhjul på siden.

AK100 er priset til 699 USD, cirka 4000 NOK pluss mva og frakt.

Spilleren importeres av PM Audio.

mp3_iriver_ak100_h

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.