TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Studiolyd i lomma

iRivers nye AK100 lagrer og spiller musikken fra 24-bits lydfiler, i samme kvalitet som brukes i studioopptak.

forfatter
Publisert 04.02.13 - 14:54

De færreste musikkspillere gir deg mulighet til å spille noe annet enn MP3 eller AAC-lydfiler. Legg til et par middelmådige ørepropper, og de fleste skjønner at lydkvaliteten ikke står i høysetet. Men iRiver vil det annerledes med AK100. En knøttliten bærbar spiller som leveres uten ørepropper eller hodetelefoner. I stedet foreslår de at man kjøper et par gode hodetelefoner, som uansett vil lyde bedre enn kjipe ørepropper.

Det spesielle med AK100, er at den støtter avspilling av Apples ukomprimerte AIFF-lydfiler, ALAC (Apple Lossless Audio Codec) og AAC-filer som brukes av iTunes Store, og ikke minst: Mastering Quality Sound (MQS). Lydfiler i 24-bit/192 kHz oppløsning, som er tilgjengelig fra HDtracks, og som holder høyere teknisk kvalitet enn CD-lydfiler.

Den støtter også avspilling av FLAC, OGG, WMA, MP3, WAV og  APE-filer.

astell-and-kern-front-and-back

Spilleren støtter nemlig Astell & Kern som er navnet bak MQS-filene, altså musikk spilt inn ukomprimert i 24-bit, og avspilt bit for bit av spillerens Wolfson WM8740 24-bit/192kHz DAC.

Den kan også brukes som DAC koblet til en laptop som avspiller, og det digitale signalet kan tappes fra spillerens optiske digitalutgang, og konverteres av en separat DAC. Med et internminne på 32 GB og til kortplasser (SD-kort), på til sammen 96 GB, får man plass til tusenvis av høyoppløste MQS-filer.

Skulle man likevel ikke være helt tilfreds med lyden, har spilleren en fembånds equaliser hvor man kan endre klangbalansen, etter egen snak.

Navigeringen i spillelistene foregår på en 2,4-tommers pekeskjerm, og spilleren har et lett tilgjengelig volumhjul på siden.

AK100 er priset til 699 USD, cirka 4000 NOK pluss mva og frakt.

Spilleren importeres av PM Audio.

mp3_iriver_ak100_h

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend