Search
Generic filters

Studiolyd i lomma

iRivers nye AK100 lagrer og spiller musikken fra 24-bits lydfiler, i samme kvalitet som brukes i studioopptak.

De færreste musikkspillere gir deg mulighet til å spille noe annet enn MP3 eller AAC-lydfiler. Legg til et par middelmådige ørepropper, og de fleste skjønner at lydkvaliteten ikke står i høysetet. Men iRiver vil det annerledes med AK100. En knøttliten bærbar spiller som leveres uten ørepropper eller hodetelefoner. I stedet foreslår de at man kjøper et par gode hodetelefoner, som uansett vil lyde bedre enn kjipe ørepropper.

Det spesielle med AK100, er at den støtter avspilling av Apples ukomprimerte AIFF-lydfiler, ALAC (Apple Lossless Audio Codec) og AAC-filer som brukes av iTunes Store, og ikke minst: Mastering Quality Sound (MQS). Lydfiler i 24-bit/192 kHz oppløsning, som er tilgjengelig fra HDtracks, og som holder høyere teknisk kvalitet enn CD-lydfiler.

Den støtter også avspilling av FLAC, OGG, WMA, MP3, WAV og  APE-filer.

astell-and-kern-front-and-back

Spilleren støtter nemlig Astell & Kern som er navnet bak MQS-filene, altså musikk spilt inn ukomprimert i 24-bit, og avspilt bit for bit av spillerens Wolfson WM8740 24-bit/192kHz DAC.

Den kan også brukes som DAC koblet til en laptop som avspiller, og det digitale signalet kan tappes fra spillerens optiske digitalutgang, og konverteres av en separat DAC. Med et internminne på 32 GB og til kortplasser (SD-kort), på til sammen 96 GB, får man plass til tusenvis av høyoppløste MQS-filer.

Skulle man likevel ikke være helt tilfreds med lyden, har spilleren en fembånds equaliser hvor man kan endre klangbalansen, etter egen snak.

Navigeringen i spillelistene foregår på en 2,4-tommers pekeskjerm, og spilleren har et lett tilgjengelig volumhjul på siden.

AK100 er priset til 699 USD, cirka 4000 NOK pluss mva og frakt.

Spilleren importeres av PM Audio.

mp3_iriver_ak100_h

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.