Search
Generic filters

Strømmetjeneste fra Dr Dre

Dr Dre har sammen med Trent Reznor og Jimmy Iovine bestemt seg for å utfordre Spotify med musikktjenesten Daisy.

Nedlasting var et fint mellomstadium etter CD-en som hovedmedium, men nå er det strømming som gjelder. Hvem gidder å la musikk oppta dyrbar plass på harddisken når de kan slippe? Svenske Spotify viste vei, og her i til lands kom Wimp raskt etter. Musikkutvalget er ganske likt, det er stort sett brukergrensesnittet som avgjør hvilken du vil ha.

Nå vil flere ha sin del av den strømmende kaka. Beat.no er blant de som prøver seg her hjemme, med nøyaktig det samme utvalget som Wimp. Kabel-tv-abonnenter med Canal Digital-abonnement kan få Wimp innbakt i abonnementet, mens Altibox-kunder kan velge Beat.

Superteam
Klart en musikkmogul som Dr Dre ikke bare kan stå og se på at folk forsyner seg av pengestrømmen (tok du’n?), uten selv å få sin del av kaka. Derfor har han gjennom sitt selskap Beats By Dre teamet opp med Trent Reznor og Jimmy Iovine, som enkelte TV-slaver vil kjenne igjen som dommer på American Idol, men som nok har mer stolthet som formann for plateselskapet Interscope-Geffen-A&B, i å lansere strømmetjenesten med det sexy navnet Daisy.

Kapital
Det er klart ikke bare bare å lansere nok en strømmetjeneste. Men Daisy har i hvert fall kapitalen i ryggen til å kunne klare bragden. Med seg på laget er nemlig milliardæren Len Blavatnik, selveste eieren av Warner Music Group. Han har ved hjelp av mektige venner skrapt sammen hele 400 millioner kroner og dytta inn i firmaet til de to kjernekarene, slik at de skal kunne åpne den musikalske tappekrana og strømme ut tonene til de millionene av sluttbrukerne de håper å overbevise.

Spotify er på sin side verdsatt til over 17 milliarder kroner. Men Spotify-gründerne Daniel Ek og Martin Lorentzon hadde langt fra 400 millioner å rutte med da de startet opp, og Daisy kommer da også til forskjell for Spotify til ganske ferdig oppløyd mark. Så får de bare håpe det fortsatt er plasser å så på.

Apple-samarbeid?
Som sin rival Spotify vil Daisy la brukerne velge sine egne spillelister. Og esset de håper å fiske ut av kortstokken er ingen ringere enn Apple. Beats har allerede vært i samtaler med Tim Cook og hjernen bak iTunes, Eddy Cue, om et potensielt samarbeid.

I tillegg til Blavanik sine grunker har Beats fått med seg et par andre finansmenn, og det er ikke småpenger som ligger i Beats-navnet heller. Hvor stor startkapitalen er nøyaktig, vet vi ikke, bare at den er stor.

Nylig kjøpte Coca-Cola og Goldman Sachs seg inn i Spotify for til sammen 600 millioner kroner, så det er ikke smågutter Daisy skal kjempe mot.

En i mengden?
For oss forbrukeres del er det lett å spå at Daisy blir enda et valg i rekken, og at eksisterende kunder av Spotify, Wimp eller Beat neppe vil bytte til Daisy. Men vi skal merke oss at selveste Trent Reznor, mannen bak prosjektet Nine Inch Nails og nå How to Destroy Angels, er kreativ leder i det nye selskapet. Dette er en svært kreativ sjel, som var blant de første store artistene som løsrev seg fra plateselskapet og i stedet begynte å selge musikken selv, gjennom nedlasting og eksklusive bokssett, og tjente gode penger på det. Han var også straks etter lanseringen av den første iPhone ute med å tilby en egen iPhone-app, som gjør at fans over hele verden kan kommunisere med hverandre gjennom tekst og bilder.

Om strømmetjenesten Daisy i tillegg får Apple bak seg, ser vi fort for oss en eller annen snedig løsning som bakes inn i iPhone og iPad og gjør at iDings-eiere går sammen i et eneste stort avhengighetsskrik.

Planlagt lansering for Daisy er fjerde kvartal 2013.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.