TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Strømmetjeneste fra Dr Dre

Dr Dre har sammen med Trent Reznor og Jimmy Iovine bestemt seg for å utfordre Spotify med musikktjenesten Daisy.

forfatter
Publisert 08.03.13 - 14:51

Nedlasting var et fint mellomstadium etter CD-en som hovedmedium, men nå er det strømming som gjelder. Hvem gidder å la musikk oppta dyrbar plass på harddisken når de kan slippe? Svenske Spotify viste vei, og her i til lands kom Wimp raskt etter. Musikkutvalget er ganske likt, det er stort sett brukergrensesnittet som avgjør hvilken du vil ha.

Nå vil flere ha sin del av den strømmende kaka. Beat.no er blant de som prøver seg her hjemme, med nøyaktig det samme utvalget som Wimp. Kabel-tv-abonnenter med Canal Digital-abonnement kan få Wimp innbakt i abonnementet, mens Altibox-kunder kan velge Beat.

Superteam
Klart en musikkmogul som Dr Dre ikke bare kan stå og se på at folk forsyner seg av pengestrømmen (tok du’n?), uten selv å få sin del av kaka. Derfor har han gjennom sitt selskap Beats By Dre teamet opp med Trent Reznor og Jimmy Iovine, som enkelte TV-slaver vil kjenne igjen som dommer på American Idol, men som nok har mer stolthet som formann for plateselskapet Interscope-Geffen-A&B, i å lansere strømmetjenesten med det sexy navnet Daisy.

Kapital
Det er klart ikke bare bare å lansere nok en strømmetjeneste. Men Daisy har i hvert fall kapitalen i ryggen til å kunne klare bragden. Med seg på laget er nemlig milliardæren Len Blavatnik, selveste eieren av Warner Music Group. Han har ved hjelp av mektige venner skrapt sammen hele 400 millioner kroner og dytta inn i firmaet til de to kjernekarene, slik at de skal kunne åpne den musikalske tappekrana og strømme ut tonene til de millionene av sluttbrukerne de håper å overbevise.

Spotify er på sin side verdsatt til over 17 milliarder kroner. Men Spotify-gründerne Daniel Ek og Martin Lorentzon hadde langt fra 400 millioner å rutte med da de startet opp, og Daisy kommer da også til forskjell for Spotify til ganske ferdig oppløyd mark. Så får de bare håpe det fortsatt er plasser å så på.

Apple-samarbeid?
Som sin rival Spotify vil Daisy la brukerne velge sine egne spillelister. Og esset de håper å fiske ut av kortstokken er ingen ringere enn Apple. Beats har allerede vært i samtaler med Tim Cook og hjernen bak iTunes, Eddy Cue, om et potensielt samarbeid.

I tillegg til Blavanik sine grunker har Beats fått med seg et par andre finansmenn, og det er ikke småpenger som ligger i Beats-navnet heller. Hvor stor startkapitalen er nøyaktig, vet vi ikke, bare at den er stor.

Nylig kjøpte Coca-Cola og Goldman Sachs seg inn i Spotify for til sammen 600 millioner kroner, så det er ikke smågutter Daisy skal kjempe mot.

En i mengden?
For oss forbrukeres del er det lett å spå at Daisy blir enda et valg i rekken, og at eksisterende kunder av Spotify, Wimp eller Beat neppe vil bytte til Daisy. Men vi skal merke oss at selveste Trent Reznor, mannen bak prosjektet Nine Inch Nails og nå How to Destroy Angels, er kreativ leder i det nye selskapet. Dette er en svært kreativ sjel, som var blant de første store artistene som løsrev seg fra plateselskapet og i stedet begynte å selge musikken selv, gjennom nedlasting og eksklusive bokssett, og tjente gode penger på det. Han var også straks etter lanseringen av den første iPhone ute med å tilby en egen iPhone-app, som gjør at fans over hele verden kan kommunisere med hverandre gjennom tekst og bilder.

Om strømmetjenesten Daisy i tillegg får Apple bak seg, ser vi fort for oss en eller annen snedig løsning som bakes inn i iPhone og iPad og gjør at iDings-eiere går sammen i et eneste stort avhengighetsskrik.

Planlagt lansering for Daisy er fjerde kvartal 2013.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde