TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Pono hylles av stjernene

Neil Youngs Pono-prosjekt med høyoppløst musikk hylles av pop- og rockestjernene.

forfatter
Publisert 13.03.14 - 11:25

Etter to døgn på Kickstarter har PonoMusic, som vil gi høyoppløst lyd til mannen i gata, allerede fått inn nesten det tredobbelte av hva prosjektet har bedt om for å iverksettes. I skrivende stund har 2,3 millioner dollar rent inn i prosjektet, og ennå er det 33 dager igjen av kampanjen! Pengene kommer fra folk som enten har villet støtte det økonomisk eller som har forhåndsbestilt en spiller, som nå er tilgjengelig for 300 dollar, mens den vil koste 400 dollar når den kommer på markedet.

PonoPlayer har en karakteristisk trekantet form, og minner litt om Toblerone-sjokolade.
PonoPlayer har en karakteristisk trekantet form, og minner litt om Toblerone-sjokolade.

Og dersom vi skal legge fra oss klypen med troverdighetssalt, så viser den over 11 minutter lange videoen både stjerner og bransjefolk som hyller lyden de blir servert.

Hyllestkoret består av blant andre sjefen sjøl – Bruce Springsteen, Elton John, Dave Grohl, Jack White, Tom Petty, Sting, Eddie Vedder, Emmylou Harris, Rick Rubin, Beck, Jack White, Patti Smith og Arcade Fire.

Bruce Springsteen sier:

– Det han (Neil Young) har gjort er å utvikle noe som lager en veldig varm analog lyd som tar selv digitale album og gir dem en spesiell type bunn, en spesiell type lim, men mer enn noe annet, en nærhet – en intimitet som digitale opptak lett kan miste. ”

Neil Young beskriver arbeidet slik:

– Pono dreier seg om musikken, det dreier seg om menneskene som lager musikken, og om måten den høres ut for oss når vi er i studioet og skaper den. Det handler om at du hører hva vi hører. Og det har ikke hendt på lang tid. Vi ville at du skulle være en del av dette, og å hjelpe oss med å lansere dette musikkonseptet inn i verden. Det er et musikalsk økosystem.

Videoen kan du se her:

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde