Trådløs høyttaler

Hvis du ikke kan få nok lyd, kan den trådløse Klipsch Stadium være høyttaleren du trenger.
forfatter

Få har like lang erfaring med høyttalere som Klipsch. De gjør det stadig godt i tester, og selv små Klipcsh-høyttalere, kommer fra det med æren i behold. Se for eksempel testen av den lille KMC 3, som sjokkerte oss med uvanlig potent bass og lydtrykk.

Derfor er det ikke rart at vi frem til å få Klipsch Stadium på testbenken.

Stadium_-_Lifestyle_07_635132884957990000

Stadium er en relativt stor trådløs høyttaler, med stereohøyttalere i hvert sitt kabinett, og en innebygget subwoofer. Interessant nok har den både AirPlay- og Bluetooth-mottak. Slik at man kan strømme musikk fra Apples iOS-enheter som eksempelvis en iPad via AirPlay. Eller via Bluetooth fra enheter som ikke støtter AirPlay. Hvilket betyr alle de andre.

Høyttaleren har også digitale og analoge lydinnganger hvis man trenger å koble tv-en til for bedre lyd, men det er lydtrykket som virkelig er oppsiktsvekkende. Klipsch sier at Stadium er i stand til å oppnå 112 desibel lydtrykk. Det tilsvarer å stå med en motorsag i hendene på full gass, eller å overvære en livekonsert.

Stadium-Angle_635132885561420000

Stadium-navnet er neppe tilfeldig valgt. For den teknisk interesserte kan det være godt å vite at høyttalerne har samme type Tractrix-horn som de store Klipsch-høyttalerne bruker. Der sitter det et 25 mm diskantelement med en lett og stiv titanmembran, mens to 89 mm mellomtoneelementer bruker alumembraner.

I tillegg sitter det to basselementer inni kabinettet på 133 mm hver. Det skal etter sigende trekke bassen ned mot massive 26 hz, lavere enn nødvendig for å gjengi de fleste instrumenter, med unntak for pipeorgler.

Klipsch Stadium koster 18.000 kr, og stiller således i en klasse for seg. Hvor Geneva XL er den nærmeste konkurrenten.

Det finnes også en gratis Klipsch Air App, som kan lastes ned og brukes som fjernkontroll. Den har også utvidet funksjonalitet.

Fakta:

• Trådløs strømming via AirPlay og Aptx Bluetooth for tapsfri musikkstrømming
• Innganger: DLNA, optisk digital, USB og RCA analog
• Forsterker: Høyeffektiv digital forsterker, 400 watt (peak)
• Frekvensområde: 26 Hz – 24 kHz +/-3dB
• Høyttalerkonstruksjon: Treveis bassrefleks med Tractrix Port teknologi
• Diskant: 2 x 1’’ (2,5 cm) Titanium hornhøyttalerløsning
• Mellomtone: 2 x 3,5’’ (8.9 cm) Aluminum membran
• Bass: 2 x 5.25’’ (13,3 cm)
• Delefrekvenser: 200 Hz, 2 kHz
• Maksimum lydtrykk: 112 dB (0.5m)
• Utførelse: Børstet aluminium
• Mål (H x B x D): 21 x 53,3 x 21 cm, vekt: 12,9 kg

Stadium_-_Lifestyle_09_635132885535890000

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.