TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Spotify får ny EQ-funksjon

Etter stor etterspørsel fra brukerne kommer Spotify med en rekke lydinnstillinger til iOS.

forfatter
Publisert 29.07.14 - 12:49

I følge produktsjef hos Spotify, Sten Garmark, har mange brukere lenge etterspurt en innebygd equalizer i Spotify-appen til iOS. ”På nåværende tidspunkt er det en av våre mest etterspurte funksjoner på iOS,” sier han i en pressemelding.

22 EQ-innstillinger
Den nye EQ-funksjonen for Apple-mobiler og -nettbrett gir i alt 22 forhåndsinnstillinger inkludert Electronic, Hip Hop, Acoustic, Classical, Small Speakers og Loudness. Dette har iOS-produktene allerede innebygd i sitt menyoppsett, men selv om mange tredjepartsprodukter støtter denne EQ-funksjonen også ved avspilling av Spotify, så gjelder det ikke alle. Spesielt Spotify Connect-produkter funker ikke med denne, da avspillingen skjer i selve hi-fi-produktet og ikke fra mobiltelefonen som sådan.

Vi synes det er en god idé med EQ-funksjon, da man kan korrigere for en ellers livløs lydkvalitet fra et par middelmådige hodetelefoner eller høyttalere. I denne forbindelse lanserer jeg et ønske om en ytterligere utvidet EQ-funkejon, nemlig en som er spesialtilpasset ulike hodetelefoner og høyttalere.

Tenk deg en EQ-funksjon hvor du kan velge hvilken hodetelefon eller høyttaler du lytter gjennom, slik at lyden kan korrigeres til å bli best mulig fra nettopp den modellen. Da går det ikke etter smak hva musikksjanger eller klangkarakter angår, men rett og slett å få nettopp de hodetelefonene eller den høyttaleren til å låte fra sitt beste. Ulempen er at klangen da ikke tilpasses brukeren, men hva tilbyderen mener er den beste lyden. Likevel kunne det vært kult med en sånn funksjon, som nødvendigvis er mye vanskeligere å lage – men desto fetere.

I mellomtiden ønsker vi den nye Spotify-EQ-funksjonen, som er tilgjengelig via oppdatering i dag, velkommen.

Andre oppdateringer
Den nye funksjonen følger flere andre mobiloppdateringer heriblant sortering og filtrering av spillelister, redigering av avspillingsliste samt offline-søk. Discover-funksjonen har likeledes blitt flyttet innunder Browse-fanen for enklere musikkoppdagelse.

spotify.com

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend