Spotify

Etter stor etterspørsel fra brukerne kommer Spotify med en rekke lydinnstillinger til iOS.
Annonse
Annonse
forfatter

I følge produktsjef hos Spotify, Sten Garmark, har mange brukere lenge etterspurt en innebygd equalizer i Spotify-appen til iOS. ”På nåværende tidspunkt er det en av våre mest etterspurte funksjoner på iOS,” sier han i en pressemelding.

22 EQ-innstillinger
Den nye EQ-funksjonen for Apple-mobiler og -nettbrett gir i alt 22 forhåndsinnstillinger inkludert Electronic, Hip Hop, Acoustic, Classical, Small Speakers og Loudness. Dette har iOS-produktene allerede innebygd i sitt menyoppsett, men selv om mange tredjepartsprodukter støtter denne EQ-funksjonen også ved avspilling av Spotify, så gjelder det ikke alle. Spesielt Spotify Connect-produkter funker ikke med denne, da avspillingen skjer i selve hi-fi-produktet og ikke fra mobiltelefonen som sådan.

Vi synes det er en god idé med EQ-funksjon, da man kan korrigere for en ellers livløs lydkvalitet fra et par middelmådige hodetelefoner eller høyttalere. I denne forbindelse lanserer jeg et ønske om en ytterligere utvidet EQ-funkejon, nemlig en som er spesialtilpasset ulike hodetelefoner og høyttalere.

Tenk deg en EQ-funksjon hvor du kan velge hvilken hodetelefon eller høyttaler du lytter gjennom, slik at lyden kan korrigeres til å bli best mulig fra nettopp den modellen. Da går det ikke etter smak hva musikksjanger eller klangkarakter angår, men rett og slett å få nettopp de hodetelefonene eller den høyttaleren til å låte fra sitt beste. Ulempen er at klangen da ikke tilpasses brukeren, men hva tilbyderen mener er den beste lyden. Likevel kunne det vært kult med en sånn funksjon, som nødvendigvis er mye vanskeligere å lage – men desto fetere.

I mellomtiden ønsker vi den nye Spotify-EQ-funksjonen, som er tilgjengelig via oppdatering i dag, velkommen.

Andre oppdateringer
Den nye funksjonen følger flere andre mobiloppdateringer heriblant sortering og filtrering av spillelister, redigering av avspillingsliste samt offline-søk. Discover-funksjonen har likeledes blitt flyttet innunder Browse-fanen for enklere musikkoppdagelse.

spotify.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Etter opptøyene i Washington har de sosiale mediene tatt noen grep. Er det sensur eller ren nødvendighet?
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.