Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Soulution debut på CES

Sveitserne hos Soulution har allerede nye forsterkere klare. Monoforsterkeren 501 og en ny USB-DAC blir vist på CES 2012 i Las Vegas i januar.

Skrevet av / 22.12.11 - 12:45
Soulution debut på CES

De linjelekre high-end forsterkeren fra Soulution slutter aldri å forbause og glede oss. I årevis har vi hørt dem på messer, blant annet sammen med KEFs spektakulære Muon-høytttalere.

Hver gang har det spilt vidunderlig, som man forventer av high-end, men ikke alltid opplever på messer.

Vår test av Soulution finner du her.

Om bare noen uker kommer det mer fra Soulution. Deriblant en ny USB-konverter, 590 USB-Converter, med 24-bit/192 kHz digitalomvandling, optisk, 110 ohms AES XLR og koaksial digitalinngang, foruten USB.

Konverteren jobber asynkront og er bruker samme masterklokke som CD-spillerne 745 og 540 fra Soulution, og den får strøm fra USB-utgangen på datamaskinen.

Produksjonen starter i februar 2012, og prisen tilsvarer omlag 19.000 kroner.

I 500-serien som allerede består av en CD-spiller og en integrert forsterker, er monoforsterkeren 501 på 125 w nyeste medlem. I 4 og 2 ohm leverer den hhv. 250 og 500 w.

Teknisk sett er den basert på 700 og 710, og utgangstrinnet jobber fullstendig uten tilbakekobling for lavest mulig støygulv og forvrengning. Soulution sier at den er ekstra bredbåndet, og strekker seg til 80 Mhz.

Og den kjører i klasse A med høy biasstrøm ganske langt opp på effektskalaen for optimal linearitet, og med 47.000 mF kondensatorkapasitet kombinert med en 1200 VA strømforsyning,  for å kunne levere nok strøm når dynamikken i musikken krever det.

501 er ikke i produksjon før i februar 2012, med en estimert pris på 230.000 kroner paret. En god del rimeligere enn toppmodellene til Soulution, monoforsterkerne 700 som koster 700.000 kroner paret.

 

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top