Sony satser på high-end
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony satser på high-end

Historien er full av spede forsøk, men denne gangen sier Sony at de mener alvor. Høyttaleren SS-AR1 er bare forsmaken på hva som kommer av high-end fra den japanske kjempen.

forfatter
Publisert 04.05.12 - 16:31

De kan meget vel lykkes. Dersom de flinke ingeniørene hos Sony, for lov til å holde på, vel og merke. For tidligere forsøk på å få et fotfeste i high-end, har ofte endt i tårer. Kortsiktige mål er ikke det smarteste man setter seg, om man vil etablere seg i high-end sfæren.

Denne gangen skal de satse langsiktig, i følge dem selv. Og det med en høyttaler, som til 28.000 euro paret, havner i et skikkelig vepsebol med high-end høyttalere fra B&W, KEF, Sonus faber, Magico, Burmester, Wilson Audio, Marten, og et par dusin andre produsenter, som sloss om de samme kundene.

Sony har, i likhet med flere japanske giganter som Yamaha, Onkyo, Pioneer og JVC, hatt både forsterkere, CD-spillere og høyttalere, i high-end klassen.

Deres første SACD-spiller – SCD-1 – var definitivt en spiller som hugde sitt navn inn i historien av milepæler innen high-end hi-fi.

SS-AR1, som her står ved siden av Sonys Eric Kingdon, er bygget i saktevoksende bøk og lønn fra kalde klimaer, som høstes, lagres og formes til høyttalerkabinett. Mesteparten av jobben er manuell, men med maskinelle utfresninger til elementer, slisser til forsterkninger og frontplaten. Som er laget i et stykke.

Høyttalerne, som innen et års tid skal få selskap av high-end elektronikk fra Sony, bruker i stor grad kjente elementer fra skandinaviske produsenter som ScanSpeak, som to 20 cm basser, en 13 cm mellomtone fra ScanSpeak og på toppen en 25 mm diskant.

Høyttalerne rekker fra 28 til 60.000 hz og veier 57 kilo stykket.

Vi har nevnt dem tidligere, men først nå har vi hatt anledning til å lytte på et par.

Og det ga mersmak. På elektronikk fra Accuphase, lød det hele svært balansert, åpent dynamisk. Lydbildet var utpreget fyldig, med potent bass, og høy grad av gjennomsiktighet. Det var liten tvil om at de også lydmessig stiller i high-end klassen, men hvor bra de står seg sammenlignet med andre i samme klasse, skal vi finne ut av i en kommende test.

Spennende er det uansett, både med AR1, den litt mindre AR2, og ikke minst den kommende high-end elektronikken fra Sony. De kan når de vil, det har vi hør mange ganger tidligere. Denne gangen får man håpe de får det til og blir i high-end markedet også.

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kraftig forsterker med strømming Kan leveres med strømmemodul og phono-trinn.
Nye og bedre musikkstrømmere fra Auralic Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend