Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sony løfter lydkvaliteten

Gode ørepropper har gjerne flere elementer for bedre lyd. Sony har tatt konsekvensene av det, og slipper flere modeller med mer enn bare ett element.

Skrevet av / 27.02.12 - 09:16
Sony løfter lydkvaliteten

Fordelen med ørepropper er at man hører mer musikk, og mindre støy. Silikonproppene som dyttes i øret demper støy utenfra med så mye som 20-25 desibel. Det skaper et godt utgangspunkt for bedre lyd i øret.

De bruker så kalt Balanced Armature-elementer, som er mer enn fire ganger mindre enn en normale dynamisk elemente, og har høy følsomhet og litt mer gjennomsiktig lyd.

Sony har flere nye ørepropper tilgjengelige i april med slike elementer. De tre modellene i XBA-serien er blant de mer påkostede, og toppmodellen i serien, XBA-4  til 2.750 kroner, har fire elementer innvendig. Bass, mellomtone og diskantelement, i tillegg har den et fulltoneelement, som alle bidrar til lydbildet i ørene dine.

Det finnes en enklere treveis modell kalt XBA-3 til 2.260 kroner, en toveismodell kalt XBA-2 til 1.640 kroner, og en enkel og rimelig variant med fulltoneelement til 620 kroner, kalt XBA-1.

De slipper også verdens minste og letteste øreplugger med digital støydemping. XBA-NC85D, har integrert støydemping drevet av et oppladbart batteri. Den skal dempe støy med så mye som 97,5 prosent i følge Sony, og når batteriet er tomt etter cirka 20 timers spilling, kan man lade det via USB-porten på PC-en.

NC85D koster 4.100 kroner.

XBA-BT75 til 2.290 kroner, er som navnet antyder, trådløse Bluetooth-øreplugger, med driftstid på 3,5 timer før batteriet må lades, mens XBA-S65 til 700 kroner, er laget for de som trener mye. De er vanntette og vaskbare og kan strammes rundt ørene slik at de sitter bra når  man er i bevegelse.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top