Ørepropper

Gode ørepropper har gjerne flere elementer for bedre lyd. Sony har tatt konsekvensene av det, og slipper flere modeller med mer enn bare ett element.
Annonse
Annonse
forfatter

Fordelen med ørepropper er at man hører mer musikk, og mindre støy. Silikonproppene som dyttes i øret demper støy utenfra med så mye som 20-25 desibel. Det skaper et godt utgangspunkt for bedre lyd i øret.

De bruker så kalt Balanced Armature-elementer, som er mer enn fire ganger mindre enn en normale dynamisk elemente, og har høy følsomhet og litt mer gjennomsiktig lyd.

Sony har flere nye ørepropper tilgjengelige i april med slike elementer. De tre modellene i XBA-serien er blant de mer påkostede, og toppmodellen i serien, XBA-4  til 2.750 kroner, har fire elementer innvendig. Bass, mellomtone og diskantelement, i tillegg har den et fulltoneelement, som alle bidrar til lydbildet i ørene dine.

Det finnes en enklere treveis modell kalt XBA-3 til 2.260 kroner, en toveismodell kalt XBA-2 til 1.640 kroner, og en enkel og rimelig variant med fulltoneelement til 620 kroner, kalt XBA-1.

Annonse

De slipper også verdens minste og letteste øreplugger med digital støydemping. XBA-NC85D, har integrert støydemping drevet av et oppladbart batteri. Den skal dempe støy med så mye som 97,5 prosent i følge Sony, og når batteriet er tomt etter cirka 20 timers spilling, kan man lade det via USB-porten på PC-en.

NC85D koster 4.100 kroner.

XBA-BT75 til 2.290 kroner, er som navnet antyder, trådløse Bluetooth-øreplugger, med driftstid på 3,5 timer før batteriet må lades, mens XBA-S65 til 700 kroner, er laget for de som trener mye. De er vanntette og vaskbare og kan strammes rundt ørene slik at de sitter bra når  man er i bevegelse.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!