Sony løfter lydkvaliteten

Gode ørepropper har gjerne flere elementer for bedre lyd. Sony har tatt konsekvensene av det, og slipper flere modeller med mer enn bare ett element.

Fordelen med ørepropper er at man hører mer musikk, og mindre støy. Silikonproppene som dyttes i øret demper støy utenfra med så mye som 20-25 desibel. Det skaper et godt utgangspunkt for bedre lyd i øret.

De bruker så kalt Balanced Armature-elementer, som er mer enn fire ganger mindre enn en normale dynamisk elemente, og har høy følsomhet og litt mer gjennomsiktig lyd.

Sony har flere nye ørepropper tilgjengelige i april med slike elementer. De tre modellene i XBA-serien er blant de mer påkostede, og toppmodellen i serien, XBA-4  til 2.750 kroner, har fire elementer innvendig. Bass, mellomtone og diskantelement, i tillegg har den et fulltoneelement, som alle bidrar til lydbildet i ørene dine.

Det finnes en enklere treveis modell kalt XBA-3 til 2.260 kroner, en toveismodell kalt XBA-2 til 1.640 kroner, og en enkel og rimelig variant med fulltoneelement til 620 kroner, kalt XBA-1.

De slipper også verdens minste og letteste øreplugger med digital støydemping. XBA-NC85D, har integrert støydemping drevet av et oppladbart batteri. Den skal dempe støy med så mye som 97,5 prosent i følge Sony, og når batteriet er tomt etter cirka 20 timers spilling, kan man lade det via USB-porten på PC-en.

NC85D koster 4.100 kroner.

XBA-BT75 til 2.290 kroner, er som navnet antyder, trådløse Bluetooth-øreplugger, med driftstid på 3,5 timer før batteriet må lades, mens XBA-S65 til 700 kroner, er laget for de som trener mye. De er vanntette og vaskbare og kan strammes rundt ørene slik at de sitter bra når  man er i bevegelse.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Prisgunstig fotoskriver for entuiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.