Høyttaler

I disse dager trilles de nye Olympica-høyttalerne fra Sonus faber, inn i utvalgte butikker. Vi har prisene på de rålekre høyttalerne.
Annonse
Annonse
forfatter

Design og utførelse står alltid i høysetet når Sonus faber lager høyttalere. Slik har det alltid vært. Og slik er det også med Olympica. Den nye høyttalereserien, som erstatter de kritikerroste Cremona-modellene, består av tre modeller. Som vi kikket på i mai, på High-End 2013 i Munchen.

Som man kan se av bildene, er det upåklagelig utførelse med nydelig trefiner og forseggjorte detaljer. Som nettinggrillen på siden, der den spalteformede bassrefleksp0rten munner ut.

Sonus-Faber-Olympica-I

Den lille Olympica I på bildet under er seriens stativmodell. Priset til 39.000 kr paret, pluss stativer til 7500 kr paret. De bruker en ny 15 cm bassmellomtone, og en ny 29 mm diskant, mens den gulvstående større Olympica II til 62.000 kr paret, har en 9-tommers bass i tillegg, basert på samme teknologi som i high-end modellen Aida.

Olympica I pair

Toppmodellen i serien heter Olympica III. Det er en treveis gulvstående modell, med et litt større kabinett og et ekstra basselement, sammenlignet med Olympica II. Olympica III  er 111 cm høy og har et ekstra W18XTR-basseelement, som skal rekke ned til 35hz i bassen.

Olympica III skal koste 84.000 kr paret, og det kommer også en senterhøyttaler til 35.000 kr.

9530231_Olmpica3_07

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.