Høyttaler

I disse dager trilles de nye Olympica-høyttalerne fra Sonus faber, inn i utvalgte butikker. Vi har prisene på de rålekre høyttalerne.
forfatter

Design og utførelse står alltid i høysetet når Sonus faber lager høyttalere. Slik har det alltid vært. Og slik er det også med Olympica. Den nye høyttalereserien, som erstatter de kritikerroste Cremona-modellene, består av tre modeller. Som vi kikket på i mai, på High-End 2013 i Munchen.

Som man kan se av bildene, er det upåklagelig utførelse med nydelig trefiner og forseggjorte detaljer. Som nettinggrillen på siden, der den spalteformede bassrefleksp0rten munner ut.

Sonus-Faber-Olympica-I

Den lille Olympica I på bildet under er seriens stativmodell. Priset til 39.000 kr paret, pluss stativer til 7500 kr paret. De bruker en ny 15 cm bassmellomtone, og en ny 29 mm diskant, mens den gulvstående større Olympica II til 62.000 kr paret, har en 9-tommers bass i tillegg, basert på samme teknologi som i high-end modellen Aida.

Olympica I pair

Toppmodellen i serien heter Olympica III. Det er en treveis gulvstående modell, med et litt større kabinett og et ekstra basselement, sammenlignet med Olympica II. Olympica III  er 111 cm høy og har et ekstra W18XTR-basseelement, som skal rekke ned til 35hz i bassen.

Olympica III skal koste 84.000 kr paret, og det kommer også en senterhøyttaler til 35.000 kr.

9530231_Olmpica3_07

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.